fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Jedni odmietli víťazstvo, druhí v stratenom zápase získali aspoň bod. Stalo sa v treťom kole 7. ligy ObFZ Prešov. Drienov mal po päťdesiatich minútach Brezovicu na lopatkách, no tri body nezískal. Hetrik jedného z jeho hráčov tak ostal v tmavom tieni remízy 4:4. Góly zaznamenali: 8., 17. a 38. Miroslav Sivák, 52. Roland Komora – 66. a 90. Tomáš Dyačovský (prvý z penalty), 51. Patrik Veľký, 90. Radovan Molčan.

Keď s blížiacim sa záverom prvého polčasu vsietil domáci Miroslav Sivák svoj tretí gól a upravil na 3:0, zrejme nikto z fanúšikov Drienova nepredpokladal nič nečakané. Možno ani za stavu 3:1 v 51. minúte, veď už po niekoľkých sekundách bolo 4:1. V 66.min síce „sokoli“ znížili na 4:2, no na začiatku poslednej minúty tento stav stále trval. A potom sa to stalo. Zmena skóre na 4:3 a vzápätí na 4:4. O chvíľu záverečný hvizd píšťalky ohlásil koniec.

VZ6 9879

Rozprávali sme sa s hráčom hostí, ktorému sa zatiaľ darí plniť v každom zápase dvojgólovú normu, Tomášom Dyačovským. Z vydolovaného bodu sa veľmi netešil. „Mali sme prevahu a bolo našou povinnosťou ju využiť. No blbé chyby nás stáli lepší výsledok... Sami si môžeme za to, že sme od stavu 3:0 museli drieť. Áno, zvládli sme to, vďaka za remízu, čo dokazuje, že je v Brezovici dobrý kolektív. No aj tak, prístup niektorých jednotlivcov nemožno nazvať inak, než lajdáctvom. Jednoducho si na zápas neprídu a tam to pre nich končí.“  

Našťastie sú takí, ktorých prístup je iní a teda aj viera v dobré výsledky. „Za stavu 3:0 náš kapitán Patrik Veľký tvrdil, že vyhráme. Nebol ďaleko od pravdy. Keď sme začali naháňať výrazný náskok súpera, Vlado Sudimák sa presunul z pozície stopéra do útoku, aby tam urobil vietor a oplatilo sa. Aj keď je na druhej strane pravdou, že domáci mali s blížiacim sa záverom tri tutovky. My sme hrali vabank, kopec rohov, štandardiek, oni z protiútokov zahadzovali šance.“

Brezovica, ako sa T. Dyačovský vyjadril, vie dávať góly, no zároveň aj úplne zbytočne inkasuje. Jeho úloha v mužstve je jasná... „Prišiel som tu pomôcť skúsenosťami. Vo svojej koži sa cítim vtedy, keď môžem spoluhráčom rozdávať lopty. Škoda ale, že to veľmi nevyužívajú. A preto keď cítim, že zakončenie akcie je už iba akoby v mojej moci, urobím to sám,“ poznamenal aktuálne druhý najlepší strelec súťaže.

„Verím, že takto stratených bodov, ako v Drienove, veľa nebude,“ dodal na záver.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť