fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Futbalisti TŠK Terňa majú v 6. lige ObFZ Prešov na konte zatiaľ plný bodový zásah. Zdolali doma Uzovský Šalgov 4:3, v Nemcovciach zvíťazili 6:1 (góly: 53. Pavol Majerník z pokutového kopu – 49. a 59. Marián Cvoreň, 2. Erik Župa, 20. Miroslav Piskura, 34. Peter Zahradník, 68. Matúš Vasko). Tréner TŠK Peter Zahradnik sa v rozhovore vyjadroval na adresu svojich zverencov pochvalne.

V amatérskom futbale zavše býva, že tréneri musia výrazne meniť zostavu – často hoc víťaznú. Ako to bolo vo vašom prípade?

Nemal som taký problém. Nám sa dokonca do zostavy vrátili hráči po zranení, čiže sme v Nemcovciach nastúpili ešte silnejší, než týždeň predtým doma. Dovolím si tvrdiť, že máme náhradníkov, z ktorých každý jeden môže hrať v základe.

Proti Uzovskému Šalgovu ste v 7. minúte prehrávali 0:2, teraz to bol z vašej strany úplne iný úvod. V Nemcovciach ubehlo niekoľko desiatok sekúnd a otvorili ste gólový účet.

Hráčom som prízvukoval, že chyby, po ktorých sme v premiérovom zápase sezóny tak rýchlo inkasovali, sa už nesmú opakovať. Mali by sme ťažiť z toho, že si v každom dueli dokážeme vypracovať dostatok šancí na skórovanie a keď bude fungovať defenzíva, o výsledky obavy nemám. To všetko samozrejme za predpokladu, že všetci pristúpime k povinnostiam na dvesto percent, od brankára, až po posledného hráča na lavičke.

VZ6 1097

Marián Cvoreň sa dvakrát presadil proti Uz. Šalgovu, dvakrát v Nemcovciach. Prekvapuje vás jeho produktivita?

Marián je momentálne vo výbornej forme, hrá asi najlepšie zápasy odkedy pôsobím v Terni. Vie prihrať do šance, vie aj zakončiť, zvláda štandardné situácie. Príchod nových hráčov zobral športovo, vidí v nich zdravú konkurenciu a to sa mi na ňom páči. Dá sa to poňať úsmevne no aj vážne, keď poviem, že keď dá v každom zápase dva góly, aspoň sa zbavím premýšľania, či ho v najbližšiu nedeľu postavím od prvej minúty, alebo nie.

Šestka v sieti súpera dozaista teší, no na druhej strane vášmu brankárovi Patrikovi Gdovinovi nebolo umožnené radovať sa z čistého konta.

Stratili sme loptu v strede ihriska, čo bola prvotná chyba, ďalší sled akcie už nehodnotím. Rozhodca na jej konci fúkol do píšťalky, ukázal na biely bod, čo sme museli rešpektovať.

Využili ste striedanie v maximálne miere, na ihrisko ste poslali piatich čerstvých hráčov, do streleckej listiny sa nezapísal žiaden, hoci pre poslednú z piatich výmen ste sa rozhodli ešte v 70. minúte. Ako teda hodnotíte prínos lavičky v tomto zápase?

Napriek tomu hovorím, že všetci piati urobili maximum a ukázali, že na ihrisko patria. Aj si vypracovali šance a to, že ich nepremenili, nič nemení na mojom pozitívnom hodnotení ich výkonov.

V nedeľu hostíte Šarišské Sokolovce, ktoré, rovnako ako vy, ešte neprehrali.

Derby zápasy vedia byť fakt nevyspytateľné a navyše tie proti Sokolovciam aj veľmi náročné.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť