fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Sú zápasy, ktoré sa v niečom náramne podobajú. Päťdesiatnici a starší by si mali pamätať na úvod kvalifikácie na futbalový európsky šampionát vo Francúzsku. Československo v roku 1982 hostilo doma Švédsko. V samom závere to vyzeralo na výhru 2:0, no Severania výborne finišovali a výsledkom bola remíza 2:2. Prečo to spomíname? Odpoveď je jednoduchá. Presne to sa udialo v nedeľu v Ľuboticiach v stretnutí 2. kola 6. ligy ObFZ Prešov.

Domáci viedli po góloch Ondreja Jakubeka (16. min) a Jakuba Geru (20) a zdalo sa, že by im tri body nemali ujsť. No stalo sa. V predposlednej minúte hlavný rozhodca Peter Mižák ukázal na biely bod a Patrik Biatt sa z penalty nemýlil. No a potom prišiel šok pre hostiteľov, keď o niekoľko sekúnd neskôr vyrovnal na konečných 2:2 Dávid Harčár. Po záverečnom hvizde radosť striedala sklamanie, tak to už v športe chodí... Rozprávali sme sa so stredopoliarom ľubotickej rezervy Ondrejom Jakubekom...  

VZ6 1316

 

Vstup do sezóny vás veľmi nepotešil. Na konte máte len jeden bod. V Brezovičke (3:5) ste inkasovali už v 2. minúte, potom prišiel vlastný gól Michniewicza. Zaslúžili ste si prehrať, tobôž keď ste na ihrisku „majstra okresu“ vsietili až tri góly?

Tak je. Samo najprv vyrovnával na 1:1, potom nechtiac poslal domácich do vedenia, o čosi neskôr domáci obranca po jeho zakončení vykopával loptu z čiary. Objektívne treba priznať, že Brezovička mala väčšinu zápasu prevahu. My sme hrali na rýchle brejky, čo sa nám darilo do 75. minúty, do stavu 2:3. Potom sme však inkasovali po troch štandardkách, prvou bola penalta po zbytočnom faule. Škoda, bod sme si zaslúžili, lebo skórovať trikrát v Brezovičke je dobrá vizitka.   

A čo nedeľa a záver duelu? Čo predchádzalo dvom gólovým situáciám?

Penalta bola veľmi prísna. Odkopával som loptu zo šestnástky a nastrelil ruku spoluhráča, ktorý bol ku mne otočený chrbtom. Mal ju pri tele. Gól na 2:2 padol po viacerých individuálnych chybách, nechali sme súpera odcentrovať a neobsadil strelca, ktorý sa presadil asi z desiatich metrov. Takéto situácie musíme zvládať.

Ako vyzeralo tých 88 minút predtým? Dá sa povedať, že ste boli lepší práve o tie dva góly?

Boli. A mali až tri tutovky na zvýšenie náskoku. No nepremenili sme ich, za čo sme pykali. Celkovo to bol veľmi nervózny zápas, plný emócií. Opakovala sa situácia z druhého kola Letného pohára 2021, keď sme v Žipove vyhrávali 1:0, no domáci dvomi gólmi v závere otočili. Všetko nás to mrzí, no musíme ísť ďalej.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť