fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Futbalisti TJ Družstevník Jakubovany (7. liga) s tromi aktuálnymi posilami v začínajúcej sezóne (Daniel Varga z Ražnian, Vladimír Vavrek z Gregoroviec, Alexander Radačovský zo Sabinova) v prvom kole tri body nezískali. Alebo ich skôr darovali súperovi? Niečo napovie výsledok 2:4, ktorý sa zrodil v ich domácom meraní síl s FK TJ Sokol Brezovica. V 14. minúte sa presadil Miroslav Šoltýs, o desať minút na to Štefan Minarčak – 0:2. No potom sa v koncovke presadili už len hostia, dvaja hráči dali po dva góly – 26. a 47. min Patrik Veľký, 57. a 73. min Tomáš Dyačovský.

VZ6 9710

O ďalších skutočnostiach na trávniku v Jakubovanoch sme sa rozprávali s hrajúcim trénerom domácich Jánom Farkašom... „Dobrý začiatok, zlý koniec. Nie vždy to tak býva, no nám sa to stalo. Od úvodných minút našim hráčom nechýbalo nasadenie, dokázali si vypracovať šance a aj ich premeniť. No potom nám začali dochádzať fyzické sily, varovným signálom bol gól súpera na 2:1.“ A potom prišiel moment, ktorý mohol domácich nakopnúť. Skúsený harcovník v drese Brezovice Vladimír Sudimák nepremenil pokutový kop. „Vlada poznám veľmi dobre. Mimo ihriska sme kamaráti, v zápasoch to už samozrejme neplatí. Rozhodol sa poslať loptu do stredu brány, avšak náš brankár Denis Hruška ju nohami vyrazil. Povedal by som, že to bola hra nervov, pevnejšie ukázal víťaz tohto osobného súboja.“

Polčasový rezultát 2:1 ešte stále nahrával viac hostiteľom. Cez prestávku musel J. Farkaš striedať, namiesto zraneného Štefana Minarčáka poslal do hry skúseného Michala Antola. Avšak Jakubovany zaspali hneď na začiatku druhého polčasu. Z rýchleho vyrovnávajúceho gólu na 2:2 sa prakticky už nespamätali, v zostávajúcom priebehu inkasovali ešte dvakrát. „Prehru beriem na seba. Už cez prestávku bolo treba asi urobiť viac zmien, než len jednu. Týka sa to aj mňa, mal som sa vystriedať skôr, nie až v samom závere. Brezovica potvrdila u nás svoje kvality, zhruba od tridsiatej minúty ukázala lepší futbal. Možno o tom nebudú nahlas hovoriť, no podľa mňa majú tie najvyššie ambície a pomýšľajú jednoznačne na postup,“ ukončil rozprávanie J. Farkaš.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť