fbpx


Meniny dnes: zajtra:

V Prešovskom a Sabinovskom okrese sa minulú nedeľu opäť rozkrútil futbalový kolotoč. Na programe bolo prvé kolo 6. a 7. ligy ObFZ Prešov. Diváci boli svedkami bohatej úrody gólov, najviac ich padlo v Malom Šariši, kde domáci zdolali Žehňu 6:2. Naopak, loptu v sieti nevideli v Chmeľove, kde hrali Kapušany.

Našu pozornosť však upriamime iným smerom. Zemepisnou terminológiu povedané na severo-východ. V Záborskom sa predstavili Gregorovce. Hostia po minulej sezóne vypili kalich horkosti až do dna, vypadli z „okresu“ a sú teda nováčikom v druhej najvyššej súťaži. Na ihrisku tradičného účastníka im, ako sa hovorí, ruže nekvitli. Prehrali 1:3. Ujali sa síce v 20. minúte vedenia po presnom zásahu Adriána Friča, ktorý potrestal chybu domácej defenzívy. Avšak, ešte v prvom polčase vďaka Filipovi Tudorovi vyrovnali (37 min) a po výmene strán zariadil obrat Lukáš Renčko (54. a 81. min).

VZ6 4513

Práve druhý menovaný je jednou z dvoch posíl Záborského pred aktuálnym ročníkom. „Prišiel k nám z Vyšnej Šebestovej, hrať bude pod vedením jeho otca Jozefa,“ prezradil zaujímavosť hrajúci prezident domáceho klubu Miloš Baran. Zmienil sa aj o druhom novicovi, ktorým je zahraničná posila pôvodom z Ukrajiny Artur Hluhkota... „Získali sme ho z Koprivnice, je mladý, vyniká bojovnosťou, všetci dúfame, že sa u nás uplatní.“

Premiérový súboj sezóny 2021/2022 vraj zvládli okrem hostiteľov aj rozhodcovia. Hlavný Dávid Duda, aj jeho asistenti Damián Jendruš a Viktória Gallová. „Všetci hráči sa upriamili predovšetkým na futbal, nepostrehol dom žiadne emócie ani komentovanie ich verdiktov. Bol to pokojný zápas, v ktorom sme mali skoro celých deväťdesiat minút prevahu.“

Hráči Záborského teda vykročili do nového ročníka pravou nohou. Ako to bude ďalej, čas ukáže. V druhom kole majú priaznivý žreb, budú môcť znova využiť domáce prostredie, navyše aj súper bude z kategórie zdolateľných – FFK Fričovce. No potom sa vyberú do Malého Šariša a to už bude iný „level“. Ozaj, ako je to s ich ambíciami? „Samozrejme, máme ambície postúpiť, no radšej sa upriamime vždy na najbližší súboj, než na to, čo by mohlo byť v jari budúceho roka. Navyše, je tu Covid, hovorí sa o lodkdawne po odchode pápeža zo Slovenska, nuž, dáme sa prekvapiť,“ dodal na záver M. Baran.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť