fbpx


Meniny dnes: zajtra:

V nedeľu bolo na programe tretie kolo 28. ročníka 3b Letného pohára ObFZ Prešov. Štyri tímy bojovali o finálovú miestenku. V obidvoch semifinálových stretnutiach sa zrodili prekvapenia. Jedno väčšie ako druhé. Víťazstvo Malého Šariša v Žipove čakal málokto, výhru Brezovičky v Dulovej Vsi asi nikto. No stalo sa... Stalo sa aj to, že autor štyroch gólov sa po skončení zápasu nemohol tešiť z postupu svojho tímu.   

Výsledky:

Žipov – Malý Šariš 4:5 (3:2), góly: 3., 23.,40. a 60. Peter Olejník  – 35., 80. a 82. Samuel Straka, 31. Tomáš Džačovský, 70. Filip Marton.    

Bola to zaujímavá oslava futbalu. Domáci viedli 2:0 aj 4:2, no potom hostia predviedli za dvanásť minút dokonalý obrat. Necelých desať minút mali potom hostitelia na vyrovnanie, no túto úlohu nezvládli.  

Rastislav Janek, hrajúci tréner Malého Šariša: „Viac sme túžili po víťazstve a hlavne to rozhodlo. Pre mňa a aj pre mnohých zverencov to bol asi naj zápas v kariére. Určite nezabudnuteľný. Adam Antol si zahrá tretíkrát finále, čo asi ešte nezažil žiaden futbalista v tunajšom regióne.“      

Dulova Ves - Brezovička 2:2 (1:1), na pokutové kopy 3:4, góly: 14. Milan Klembara vlastný, 53. Anton Petrovčík – 40. a 83. Peter Michalek.

Hostí nezlomil ani nešťastný „vlastenec“ na 1:0 a ani neskoršie vedenie domácich 2:1. Vo svojich radoch mali totiž strelca Petra Michaleka, ktorý dal dôležité góly.   

Jozef Telepák, tréner Brezovičky: „Už po vyžrebovaní sme vedeli, že sa stretneme so súperom, ktorý predstavuje veľkú kvalitu. Hráčom som však pred zápasom prízvukoval, že sú to tiež len ľudia z mäsa a kosti a že keď chceme uspieť, musia ísť nie na 100 ale na 120 percent.“

VZ6 5568

Ján MIROĽA

Foto: Viktor Zamborský

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť