fbpx


Meniny dnes: zajtra:

V Chmeľove sa v nedeľu konal prvý ročník futbalového turnaja Memoriál Andreja Keresteša. Obetavý funkcionár a tréner odišiel do športového neba (bol aj basketbalovým kaučom) minulý rok. Myšlienka spomienky na neho vznikla v hlave jeho syna rovnakého mena. „Veľmi som si želal získať v premiére prvenstvo a venovať ho práve otcovi,“ dal sa počuť A. Keresteš, ktorý pred časom prijal funkciu manažéra klubu. Okrem domácich hráčov sa na podujatí zúčastnili súperi z ďalších troch obcí: Pušoviec, Kukovej a Vechca.

Prianie sa nakoniec stalo skutočnosťou. Chmeľovčania (na fotografii) sa tešili z veľkého víťazného pohára, druhý bol Vechec, tretie Pušovce, štvrtá Kuková. Dva semifinálové zápasy skončili na nulu, súboj o bronz najtesnejším výsledkom, finále rozhodli až penalty. Aj tie dlho držali divákov v napätí. Až v desiatej sérii hráč Vechca zaváhal, naopak, domáci Daniel Havira svoj pokus premenil.

218735949 3052161235107492 4948232857674320553 n

Organizátori vyhlásili aj najlepších na jednotlivých postoch. Brankárske ocenenie získal domáci Matej Lukáč. Najlepším strelcom sa stal Jozef Talian z Vechca, najlepším hráčom ďalší Chmeľovčan Patrik Marcinko. Mimochodom, druhý menovaný je kmeňovým hráčom Chmeľova pre nastávajúcu sezónu uvoľnený na hosťovanie do Vechca, nuž...

„Myslím, že u nás nenájdeme nespokojného fanúšika. Čo sa týka mňa, emócie ma doslova valcovali. Poďakovanie je preto namieste. Patrik Marcinko, Marián Drab, Daniel Havira a hlavne Zuzana Onofrejová, sú mená, bez ktorých by chmeľovský futbal nezažil vzostup, akého sme v poslednom období svedkami,“ zdôraznil A. Keresteš, ktorého, okrem víťazstva, veľmi potešila aj účasť najbližšej rodiny na turnaji.

Po skončení turnaja sa spolu s niektorými priateľmi vybrali na cintorín zapáliť sviečku na hrobe. „Jozef Babjak, František Tomeček, Ján Hudák, Vladimír Keresteš, Martin Marcinko, Zuzana Onofrejová. Všetci vedeli, čo pre otca znamenal šport, zvlášť futbal v jeho rodnej obci. Ďakujem im týmto za prejav úcty k otcovi,“ dodal.    

Výsledky 1. ročníka Memoriálu Andreja Keresteša:

semifinále Vechec - Kuková 5:0, Chmeľov - Pušovce 2:0, o 3. miesto Kuková - Pušovce 1:2, finále Chmeľov - Vechec 1:1, 10:9 na penalty.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť