fbpx


Meniny dnes: zajtra:

V Chmeľove bol dlhý čas „patrónom“ futbalu v obci Andrej Keresteš, predseda klubu i tréner v jednej osobe. Žiaľ, minulý rok sa ním športová verejnosť rozlúčila a ostali len spomienky. Tie ale našťastie, zdá sa, nepadnú do zabudnutia. Syn bývalého obetavého funkcionára prišiel s myšlienkou organizovať každoročne turnaj na počesť otca. „Chmeľovský futbal sa v poslednom období posunul dopredu, čo bolo aj jeho nemalou zásluhou,“ uviedol A. Keresteš, ktorého meno síce v štruktúrach klubu nefiguruje, no je maximálne nápomocný pri jeho fungovaní.

Prvý ročník Memoriálu Andreja Keresteša bude už túto nedeľu. Okrem domácich hráčov sa ho zúčastnia futbalisti Pušoviec, Kukovej a Vechca. Diváci uvidia dva semifinálové zápasy (žreb dvojíc o 12. 30 h), súboj o tretie mesto a finále. Slávnostné otvorenie turnaja je naplánované na 13.15 h, hneď po ňom od 13. 30 h úvodné stretnutie, potom ďalšie dva, finále by malo začať o 17. 30 h.  

Domáci budú na podujatí nielen ladiť formu, koniec koncov ako aj ostatní súperi, no tiež takpovediac naostro testovať trojlístok novicov – Vladimíra Mariňáka a Mareka Pavúka z Nemcoviec, rovnako Šimona Vaška z Kukovej. V hre je vraj aj posila zo zahraničia, no kým nie je tento zaujímavý transfer na papieri a opatrený potrebnými podpismi a pečiatkami, meno prípadnej posily ostáva v tajnosti.    

„Postupom do siedmej ligy sa tvrdá práca ani zďaleka nekončí. V súťaži nechceme byť len do počtu. Predpoklady na to sú. Predseda klubu Martin Marcinko vedie klub dobrým smerom, mužom na správnom mieste je aj tréner Jozef Semančík, ktorého hráči rešpektujú, je pre každého z nich akoby druhým otcom,“ dodal A. Keresteš.

Ján MIROĽA

Memorial Kerestesa 21

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť