fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Pri téme prešovského a sabinovského futbalu je vždy o čom písať, veď nedeľa patrí skoro vo všetkých dedinách a dedinkách nášho regiónu tomuto najpopulárnejšiemu a najmasovejšiemu športu. Veď to nie je iba o góloch a bodoch, no núka sa aj množstvo ďalších zaujímavých štatistických údajov či skutočností.

Tak napríklad, pri tejto poslednej spomienka na nedávno skončenú sezónu, pri „reporte“ zo zápasu siedmej ligy medzi Víťazom a Fričovcami, sme sa dozvedeli, že futbalový zanietenec z domáceho tábora, akých by sme si priali mať v regióne či na celom Slovensku čo najviac, takpovediac postúpil. Už nie je hrajúcim tajomníkom, ale hrajúcim prezidentom klubu. Niet pochýb o tom, že ide o zmenu k lepšiemu – a keby bolo v klubovej kase viac peňazí, P. Stašík by v budúcnosti dozaista dokázal doviesť TJ Družstevník minimálne o súťaž vyššie. Lebo, ako je o ňom známe, futbal v neveľkej obci pod Braniskom je jeho srdcovkou, o čom niet pochýb.

20210613 180021

Toľko k zákulisnej téme. Teraz, ako sme v predchádzajúcich riadkoch naznačili, naozaj už posledná „správa“ o jednom z majstrovských zápasov v tunajšom futbalovom regióne. Hneď na úvod zaujímavosť a to pozitívna. Ktovie, žeby možno korona, akosi naučila ľudí, teda minimálne tých na trávnikoch Prešovského a Sabinovského okresu, byť k sebe ohľaduplnejšími. Po reštarte súťaží sme zaregistrovali hneď niekoľko stretnutí bez kariet, duel Víťaz – Fričovce (4:0) bol ďalším... O tom, ako sa vyvíjal a ako dopadol, hovoril P. Stašík: „Do 30. minúty nám boli hostia viac než vyrovnaným súperom. Mali dokonca miernu prevahu, nastrelili brvno. No boli sme to my, kto otvoril skóre gólom do šatne, šesť minút pred prestávkou sa presadil Kevin Kuruc. V druhom polčase Fričovce otvorili hru, stálo ich to dosť síl a doplatili na to. Od 60. minúty patril zápas už iba nám. Akcia za akciou, tri góly, všetky z kopačky Lukáša Majchera, ktorý je u nás na hosťovaní z Chminianskej Novej Vsi, v 36 rokoch už pomýšľal na futbalový dôchodok, no dohodli sme sa, že ešte jednu sezónu, tú nastávajúci, zostane vo Víťazi. No určite nebude najstarším v tíme, lebo svoj odchod do ´penzie´ odložil aj iný matador, 44-ročný Peter Lupták.“

Víťaz skončil v konečnej tabuľke na ôsmom mieste. Spokojnosť? „Áno. Pri rovnosti bodov s Jakubovanami a Kapušanami sme boli najlepší v minitabuľke. Tešíme sa na budúci ročník a s nami aj naši fanúšikovia,“ dodal na záver P. Stašík.  

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť