fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Úspešne sa so sezónou rozlúčili futbalisti TJ Družstevník Jakubovany. V Kapušanoch zvíťazili vysoko 7:2. Zo súperov sa definitívne stali tabuľkoví susedia, aspoň v ročníku 2020/2021. Hostia skončili na ôsmom mieste, domáci o priečku nižšie.

Ako padali góly? Do vedenia išli v 20. minúte hráči spod historicky známeho hradu, keď skóroval Igor Masrna. Ubehla však štvrťhodina (a jedna minútka) a bolo 1:3. Do konca polčasu sa už skóre nemenilo. To asi málokto čakal. Hneď niekoľko sekúnd po prestávke znížil na 2:3 znova Igor Masrna a zdalo sa, že... Žiaľ, bol to vlastne jediný strelec Kapušian v tomto stretnutí, ostatní spoluhráči ho napodobiť nedokázali. Naopak. Pri chuti boli naďalej Jakubovany. Tentoraz zaznamenali počas dvadsaťminútovky (48. až 68.) štyri presné zásahy. Zrátané a podčiarknuté – 2:7.

VZ5 4688

Porozprávali sme sa s hrajúcim trénerom víťazného kolektívu Jánom Farkašom, ktorý sa dal počuť: „Niekoľko úvodných minút patrilo domácim. Nebol to nejaký veľký tlak, ale snažili sa diktovať tempo. Otvorili skóre a to ich pravdepodobne až príliš uspokojilo. Zápas sme postupne začali nakláňať na našu stranu. Na začiatku druhého polčasu súper znížil na 2:3, ale to bol skôr výsledok našej nepozornosti, než ich kumštu. Potom mali Kapušany ešte jednu šancu, ale v tom čase už bolo na ihrisku len jedno mužstvo- to naše.“ Okrem výsledku zarezonoval tiež hetrik Štefana Minarčaka a dva góly Miroslava Šoltýsa. Podľa J. Farkaša to však nebol len ich zápas... „Darilo sa nám dobre režírovať hru zozadu, pridala sa záloha, útok bol efektívny. Čo sa týka spomenutých útočníkov, obaja sú hladní po góloch, vhodne sa dopĺňajú, v nedeľu bolo radosť sa na ich pozerať.“ Tretia lopta v domácej sieti padla zo značky bieleho bodu. No ani jeden z jakubovianskych hrotových hráčov si vďaka nej nevylepšil streleckú bilanciu. Kopal ju Michal Lipták, ktorý je, práve s J. Farkašom, na tieto situácie určený. „Aj pred týždňom úspešne zrealizoval penaltu proti Malému Šarišu, trúfal si znova a naozaj ju kopol s prehľadom.“ Ešte sme nespomenuli autora prvého gólu hostí, 25-ročného Miroslava Bocka. „Bol to jeho premiérový v áčku, dosiahol ho zo štandardnej situácie. Neustále mu opakujem, že má výbornú strelu, len si musí veriť. Trafil to naozaj parádne, bude ho to stáť nejakú fľaštičku do šatne,“ dodal úsmevne na záver hrajúci kormidelník Jakubovian.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť