fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Každý zo siedmich zápasov uplynulej nedele v 6. lige ObFZ Prešov bol niečím zaujímavý. O tom v Dubovici, kde sa predstavili Rožkovany, to platí možno dvojnásobne. Niečo sa na konci tých deväťdesiatich minút skončilo a niečo sa v ich priebehu začalo. Poďme po poriadku...

Hostia sa až do stretnutia, o ktorom je reč, mohli popýšiť neporaziteľnosťou v sezóne 2020/21. To ich vynieslo na čelo najvyššej okresnej súťaže, kde mali (a stále majú) za cieľ vydržať až do konca ročníka. Lenže, ako sa hovorí, v Dubovici narazila kosa na kameň. Líder prehral 2:3 (2:2), pričom na začiatku to na jeho prehru vôbec nevyzeralo. Po góloch Petra Nehilu (7.) a Samuela Veľkého (16.) mal našliapnuté za trojbodovým ziskom. S domácimi to dovtedy vyzeralo zle, nedobre. Prezident klubu Vincent Onderčo nechápavo krútil hlavou. Iné prirovnanie mu vraj nenapadalo, než to, ktoré vyslovil: „Tu na východe zvykneme hovoriť, že: zme bludzili po ihrisku jak matohy. Nikto z hráčov akoby nevedel, kde je jeho miesto a tak nečudo, že dvakrát po sebe inkasovali.“ Avšak, našťastie pre Dubovičanov, druhý inkasovaný gól ich nakopol. „Chlapci akoby si uvedomili, že je zle a treba s tým niečo robiť. A to naozaj dokázali.“ Dôkazom bol presný zápas Jozefa Zvolenského na 1:2 v 26. minúte a vyrovnávajúca trefa Slavomíra Hurajta dve minúty pred prestávkou.

193035721 504702527499796 4954787113235276678 n

Na začiatku druhého polčasu sa akoby začínalo odznovu... „Priznám sa, ani ja som v tom čase veľmi neveril, že to bude úplný obrat. Dúfal som aspoň v bod, na všetky tri som radšej nepomýšľal. Veď strhnúť znova vedenie na svoju stranu sa usiloval aj súper. V 69. minúte za stavu 2:2 som sa dokonca obával, že sme urazili šťastenu, to keď Fero Poklemba nepremenil pokutový kop,“ priznal sa V. Onderčo. Našťastie pre domácich im futbalový pánbožko doprial ešte jeden reparát. V 76. min kopali znova jedenástku, tentoraz si však loptu na biely bod postavil sebavedomý Jozef Zvolenský. Nezaváhal a rozhodol o víťazstve Dubovice – a, ako už bolo napísané, prvej prehre Rožkovian v tejto sezóne.

Toľko k zápasu, resp., akým spôsobom sa jeho aktéri dopracovali ku konečnému výsledku 3:2. Všetko je to vlastne o góloch a o góloch bola aj milá udalosť, ktorá sa udiala pred úvodným výkopom. Prezident FK Dubovica Vincent Onderčo na nej odovzdal dres s číslom 100 Slavomírovi Hurajtovi, jednému z najlepších kanonierov v histórii futbalu v tejto obci. Okrúhlu métu sto presných zásahov (podľa štatistík na postáli futbalnet.sk) dosiahol spomínaný hráč pred týždňom v Žipove a to gólom na konečných 2:2. „Ďakujeme Slavovi za všetko, čo pre dubovický futbal urobil. Je dobré, že nezastal na magickom čísle, ale hneď v nasledujúcom stretnutí začal druhú stovku,“ poznamenal trefne na záver rozprávania V Onderčo.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť