fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Absencia amatérskeho futbalu spôsobená pandémiou koronavírusu nikoho nepotešila. Všetci zainteresovaní veria, či skôr dúfajú, že návrat na ihriská, na ktorý sa mnohí v týchto dňoch chystajú, bude definitívny. Hráči FK v obci Chmeľov majú na to o dôvod viac. Rozprávali sme sa s Andrejom Kerestešom, mužom bez funkcionárskeho postu vo tábore ŠK, no v každom prípade maximálne nápomocným pri chode klubu.

„Sezónu 2021 prerušili v čase, keď sme viedli tabuľku 8. A ligy. Boli sme na najlepšej ceste splniť cieľ, ktorým je postup do vyššej súťaže. Covid nás nezlomil, ideme ďalej, to, čo som už raz v médiách povedal, stále platí. Na počesť môjho otca, rodáka z Chmeľova a veľkého športového zanietenca, vybojujeme pre obec siedmu ligu,“ dal sa počuť A. Keresteš. Hneď potom informoval o novinke, ktorou je zmena na poste trénera. Jozefa Košuta vystriedal Jozef Semančík. Rošáda sa udiala tesne pred prerušením súťaží v jeseni minulého roka. „S pánom Košutom sme sa rozišli v dobrom, ostávame priateľmi, žiadnu senzáciu za tým hľadať netreba.“

VZ5 1366

Nové tváre sa objavili aj na hráčskych postoch. Z Nemcoviec prišli Vladimír Mariňak a Marek Pavúk, obaja sú vlastne Chmeľovčania a po pôsobení a získavaní skúseností v najvyššej okresnej súťaži sa vracajú do „rodného hniezda“. Dorastenec Samuel Jurek je odchovancom Trebišova, hral v mládežníckej akadémii 1. FC Tatran a tiež v Ľuboticiach. Zatiaľ bez odobrenia zodpovedných zväzových matrikárov sa snažia o angažmán bratia Damian a Peter Kendrovci, naposledy pôsobili v Soli.

Chmeľovčania už majú za sebou prvý prípravný zápas. V Žipove zvíťazili 5:1, po polčase 3:0. V nedeľu 23. mája privítajú od 16. h Chminiansku Novú Ves. A potom prídu na rad súťažné dohrávky. V šiesty júnový deň hrajú v Janove, o týždeň na to v Petrovanoch.

Zdá sa, že postup by nemal byť nad sily mužstva. A čo potom? „Za seba môžem povedať, že byť priemerným tímom v siedmej lige sa mne osobne máli. Takže, po ukončení sezóny, keď sa pre nás skončí ako si všetci predstavujeme, sa stretneme a každý povie svoje predstavy. Vedenie obce, členovia výboru, sponzori. Keď nenájdeme spoločnú reč, môže sa aj stať, že sa naše cesty rozídu a ja budem sledovať účinkovanie našich futbalistov už iba z pozície ´obyčajného´diváka. Tak, ako to v živote, aj tom futbalovom. neraz chodí,“ dodal na záver rozprávania A. Keresteš.      

Ján MIROĽA

 

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť