fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Bol to zápas dvoch súperov, ktorí mali pred jeho úvodným výkopom na konte po sedem bodov. Hral sa v šiestom kole 7. ligy ObFZ Prešov. Inter Roma Ostrovany vs. TJ Družstevník Víťaz. Nastúpili proti sebe tretia najslabšia obrana proti tretiemu najslabšiemu útoku. Takže, bolo to o tom, kto z koho... Nakoniec sa po výsledku 3:1 (2:0) radovali domáci. Góly strieľali: František Bilý 2, Valentín Dužda resp. striedajúci Marek Sedlák.

„Teda, ako už bolo naznačené – kto z koho. Naša ofenzíva sa presadila len málo. Nedali sme vyložené šance a trest nás neminul,“ zdôraznil na úvod rozprávania hrajúci tajomník hosťujúceho klubu Peter Stašik. Pri prvom inkasovanom góle vraj prepadla celá záloha aj obrana, inkasovali po rohu a následnom rýchlom protiútoku Ostrovian prakticky cez celé ihrisko. Pri druhom išlo o individuálne zaváhanie stopéra Benedikta Pacovského, ktorý nahral stehnom loptu rovno na nohu súpera a ten trafil priam ukážkovo do pravého horného rohu. Tretí úder, to bola už akoby rana z milosti, v nastavenom čase, keď sa hostia snažili o vyrovnanie, na obranu už príliš nemysleli, čo domáci dokázali využiť.

VZ5 3608

Mohlo byť aj všetko inak, keby za stavu 0:0 Adam Gatt loptu, ktorá už smerovala do siete Ostrovian, nebol odkopol, „do bezpečia – ale z pohľadu domácich. Chytali sme sa všetci za hlavy a nechápali, ako toto mohol dokázať,“ povzdychol si P. Stašík.

Trénera Víťaza Jaroslava Kušníra možno potešilo aspoň to, že v 74. minúte poslal do hry Mareka Sedláka (namiesto „nešťastníka A. Gatta), ktorý sa neskôr stal jeho žolíkom, keď znížil na 2:1.... Spomenutý kormidelník sa rozhodol v tomto stretnutí spolu pre tri striedania. „A znova sme pri zahodených tutovkách. Kevin Kuruc mohol byť tiež žolíkom, no sám zoči voči domácemu brankárovi mieril iba do neho.“

V nedeľu majú futbalisti spod Braniska šancu na reparát a to v domácom súboji 7. kola s Brezovicou. „Zatiaľ vo vzájomných súbojoch platí môj dom, môj hrad. Takže, sme na ťahu, avšak musíme niečo robiť s koncovkou. Nesmieme brániť, keď máme my šancu na gól, tak ako to v Ostrovanoch urobil Adam Gatt, “ položartom, polovážne poznamenal P. Stašík.

Na záver sme chceli vedieť, ako podľa neho dopadne zajtrajšie finále 3b Letného pohára ObFZ Prešov... „Priznám sa, keď som včera počas polčasu zaregistroval, že Záborské prehráva doma Drienovom, pomyslel som si, že vrchol už majú za sebou, že ich pohárové ťaženie vyšťavilo. No takto musím svoj názor poopraviť a dávam mu rovnaké šance ako Chmiňanom. V riadnom hracom čase to bude remíza a rozhodnú penalty.“

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť