fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Futbalisti TJ Petrovany majú v 8. A lige ObFZ Prešov na konte zatiaľ šesť bodov. Doma sú zatiaľ stopercentní, zdolali Ličartovce 3:2 a Sedlice 6:1. V prvom zo spomenutých stretnutí mal pomerne výrazný podiel na úspešnom výsledku Lukáš Svat, keď zaznamenal dva góly. Hral aj naposledy v 3. kole proti Sedliciam, strelil jeden gól.

Avšak, v druhej runde v Chmeľove L. Svat chýbal – a zdá sa, že rovnako tak aj jeho presné zásahy, Petrovany prehrali na ihrisku lídra súťaže vysoko 1:5. Práve touto témou sme začali rozprávanie s hrajúcim vedúcim mužstva Ľubomírom Uličným. „Lukáš je super futbalista, sme radi, že je na našej súpiske. No máme však aj šťastie v nešťastí, že sa upísal rozhodovaniu a tak nám môže pomáhať iba vtedy, keď hráme dopoludnia. Sme mu aj za toto vďační,“ ozrejmil okolnosti náš spolubesedník. Našťastie pre Petrovany, čo sa uplynulú nedeľu potvrdilo, náhrada sa ukazuje v dobrom svetle. Dominik Dlugoš sa vo svojom druhom vystúpení prezentoval hetrikom a mal tak výrazný podiel na výraznom víťazstve nad Sedlicami.

VZ6 8120

Výsledok neprekvapil zrejme nikoho, kto sledoval toto stretnutie na vlastné oči. „Hostia k nám pricestovali značne oslabení. Vedeli sme, že majú problémy s úzkym kádrom, že hrávajú jedenásti, no toto nás prekvapilo. Do prestávky hrali sedem plus jeden, v druhom polčase len o jedného viac. Nič iné než defenzívu ukázať nemohli, hralo sa na ich polovici, naši chlapci napriek tomu pristúpili k zápasu zodpovedne a nič nepodcenili.“

Vzhľadom na nepomer hráčov jedného a druhého mužstva bolo len otázkou času, kedy domáci otvoria skóre a ako sa ďalej presadia v koncovke. Viedli už od 3. minúty, v 37. minúte bolo 4:0. Zaujali dve domáce striedania v prvom dejstve, Matúš Bálint a Radovan Pastír však skončili pre zranenia, nie pre slabé výkony.

V nedeľu sa Petrovany predstavia v Janove, ktorý je v tabuľke predposledný. „Hrali sme s nimi jeden víťazný prípravný zápas a trúfame si zobrať im nejaké body aj teraz. V plnej sile a pri troche šťastia by to mohlo vyjsť,“ uzavrel rozprávanie L. Uličný.

Zo zápisu:

TJ Petrovany – ŠK Sedlice 6:1 (4:0), góly: Dominik Dlugoš 3, Lukáš Svat, Gabriel Svat, Marcel Kováč – Daniel Mitrík.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť