fbpx


Meniny dnes: zajtra:

V krátkosti niečo napíšeme k výsledkom štyroch duelov a potom sa zameriame na jeden z nich, kde sa objavil som svojím pozorným objektívom aj náš fotograf Viktor „Cvako“ Zamborský. V Chmeľove vykročili podľa očakávania pravou nohou a bol to poriadne dlhý krok, možno aj taký malý skok. Janovu naložili poltucet 6:0, päť gólov zaznamenal Vladimír Polča. Medzany zasa zdolali Miklušovce 4:2 a Sedlice si poradili s Tulčíkom 3:2.

S hrajúcim vedúcim mužstva v TJ Petrovany Ľubomírom Uličným sme sa bavili o novinkách v petrovianskom futbale, aj o meraní síl s Ličartovcami (3:2, po polčase 2:0), v ktorom si za domácich obuli strelecké kopačky Lukáš Stat (2) a Radovan Pastír, za hostí Martin Štofko a Andrej Jurko (z 11 m). „Pre úvodným vystúpením boli tak trocha aj obavy, možno prílišný rešpekt so súpera, ktorý je jedným z ašpirantov na postup. Chlapci našťastie veľmi zodpovedne pristúpili k zápasu, prezentovali sa maximálnym nasadením a bojovnosťou. Už počas prvého polčasu ukázali, aké to je, keď im bijú srdcia pre petroviansky futbal. Dali dva góly, v druhom dejstve dokonca viedli už 3:0. Ličartovce síce znížili na minimálny rozdiel, no nasledujúcich 25 minút sme ich k vyrovnaniu nepustili, z čoho máme úprimnú radosť. Získali sme na úvod tri body a tešíme sa na ďalšie výzvy v tejto sezóne.“   

Zaujala nás, okrem iného, aj preplnená lavička domácich, na ktorej sa tlačilo až deväť náhradníkov. V základnej zostave zasa nastúpil s číslom päť na drese rodák z poľského Sanoku 32-ročný Mateusz Juracz – čiže ide o také „legionárske oživenie“. „Nie je to definitívna podoba mužstva, ani zďaleka, Stále ho skladáme, hľadáme nové posily. No predovšetkým hráčov, ktorí sú zapálení pre futbal, nie pre peniaze. Dúfam, že to nezakríknem, keď poviem, že sa nám konečne podarilo vyriešiť problém s brankárskym postom. Martin Kolesár je mladý a perspektívny gólman, takého sme postrádali ako soľ. Naše ciele? Budeme radšej opatrnejší vo vyhláseniach, bavme sa o snahe dať dokopy dobrú partiu, ktorá žije futbalom a potom sa uvidí...,“ dodal na záver Ľ. Uličný. 

VZ6 4721

 

Ján MIROĽA

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť