fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Nikomu asi netreba pripomínať, kto bol vtedy na čele. Nováčik z Brezovičky si počínal naozaj rutinérsky a zdá, že pomer síl medzi ním a ostatnými súpermi sa veľmi nezmenil. Na druhom mieste sú Hermanovce, ktoré pred necelým rokom tiež „zimovali“ v hornej polovici pelotónu a to isté platí o tretích Rožkovanoch a štvrtej Terni. Čo sa týka spodných priečok, Dubovica, Gregorovce, Uzovský Šalgov a Šarišské Sokolovce, tieto tímy tam boli vtedy a aj teraz. Či ide o podobu tabuľky, ktorá sa v ďalšom priebehu sezóny 2020/21 bude meniť len málo, alebo sa obráti naruby, o tom je predčasné písať, radšej sa dáme prekvapiť...

VZ5 6339

Pravdou však je čo už bolo naznačené, že vedúca Brezovička si takpovediac ide svojou cestou. Tri zápasy premenila na tri víťazstvá (doma s Gregorovcami 4:0, s Chmiňanmi 3:0, v Uzovskom Šalgove 3:0). Obrana TJ Sokol zatiaľ neinkasovala, no jej brankárska jednotka Štefan Michalek o šnúre 270 minút bez obdržaného gólu hovoriť nemôže, lebo v Uzovskom Šalgove chytal (aj s kapitánskou páskou na rukáve) Peter Ištoňa. Zaujímavosťou tiež je, že presne polovicu strelených gólov Brezovičky zaznamenal zatiaľ najlepší strelec súťaže Martin Strelec. Pre spresnenie, päť gólov vsietil aj Pavol Majerník z Nemcoviec.

Ako už bolo napísané, na druhom mieste sú po troch kolách Hermanovce. Už iba tie sa môžu pochváliť tým, že nestratili ani bod. Od zápasu k zápasu sa zlepšujú v ofenzíve (doma s Pečovskou Novou Vsou 2:1, v Gregorovciach 3:1, doma s Uzovským Šalgovom 4:3). Pohároví „hriešnici“, ktorí sa sami pripravili o finále obľúbenej letnej súťaže, sa snažia vyžehliť si to u svojich fanúšikov v dlhodobej súťaži. Zatiaľ im to vychádza, no uvidíme, čo bude po najbližšej nedeli, kedy sa predstavia v Chmiňanoch. Všetci totiž vieme, že... A už teraz sme vo veľkom očakávaní.

A ešte o jednom mužstve sa zmienime, aby sme takpovediac skompletizovali stupne víťazov. FK Rožkovany začali sezónu bezgólovou remízou v Chmiňanoch, v druhom kole zdolali rozdielom triedy Šarišské Sokolovce 3:0. Včera získali body tam, kde to, treba priznať, niektorí ich fanúšikovia veľmi nečakali. Vo Vyšnej Šebastovej však pripravili domácim nečakaný úder v podobe gólu v poslednej minúte prvého polčasu a aj vďaka nemu zvíťazili u súpera 2:1.

Nuž, toľko krátke ohliadnutie po troch kolách šiestej ligy ObFZ Prešov. Prípadne ďalšie o čosi neskôr.           

Ján MIROĽA

Foto: Ilustračná

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť