fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Po dlhej a ťažkej chorobe ju opustil Andrej Karesteš, športový zanietenec, akých v tunajších amatérskych podmienkach nikdy nebude dosť - ako na funkcionárskom, tak aj na trénerskom poli. Angažoval sa v chmeľovskom futbale, veľa toho urobil a mal pred sebou ďalšie plány. Tie však už zrealizovať nestihol... Našťastie, ako sa hovorí, jablko v mnohých prípadoch nepadne ďaleko od stromu, dôkazom čoho je rozhovor s jeho synom rovnakého mena... 

Kedy padlo rozhodnutie, že budete pokračovať v otcovej práci?

Stalo sa tak hneď po tom, čo sa stal predsedom novozvoleného výboru môj bratranec Martin Marcinko a jeho ďalšími členmi mladí futbaloví nadšenci z obce, ktorí majú veľký záujem pokračovať v práci môjho otca. Ide o Mariána Drába (tajomník klubu – pozn. aut), Patrika Marcinka, Mateja Lukáča a Daniela Hasaru.

Bolo to dlhé rozhodovanie?

Vôbec nie. Otec pochádzal z Chmeľova, jeho srdcovou záležitosťou bol futbal a to predovšetkým v tejto obci. U mňa platí to isté a teda nebolo nad čím premýšľať.

V rozpise súťaží ObFZ Prešov na sezónu 2020/2021 vaše meno nefiguruje...

Vôbec nejde o to, aby som niekde figuroval ako oficiálny zástupca klubu. Dôležité predovšetkým bude, aby všetko fungovalo tak, ako sme sa dohodli s výborom na začiatku spolupráce. Pre doplnenie ešte uvediem aj zloženie realizačného tímu A mužstva. Trénerom je Jozef Košút, ktorého angažovanie bolo jednoznačným prínosom, lebo priniesol do tréningového procesu kvalitu, asistentom Dávid Keresteš, lekárkou Zuzana Onofrejová.

Objavili sa nové mená v kádri?

Mužstvo sme posilnili o Šimona Vaška a Gabriela Kožleja z Kukovej. Tiež o dorastenca z Pušoviec Damiána Keresteša, ktorý je ale v podstate našim odchovancom, takže v jeho prípade platí to, čo sa v takých prípadoch hovorí, vracia sa do rodného hniezda.

Váš otec by si za svoje veľké snaženie v chmeľovskom futbale isto zaslúžil „odmenu“, ktorou by bol napríklad postup do 7. ligy. Do akej miery je reálny?

Začalo sa to už samotnou prípravou na sezónu, rovnako tým, aké sú naše predstavy o fungovaní v najbližších týždňoch, mesiacoch a ako ich chceme zrealizovať. Áno, ide presne o pokračovanie otcovho snaženia, na konci ktorého mal byť postup do vyššej súťaže.

A možno vy sám najlepšie viete, čo bolo jeho inou tajnou túžbou, napríklad aj čo sa týka zázemia futbalu v obci.

Áno, bolo a je to aj o tomto... Osobne mám veľkú radosť z toho, ako sa na Chmeľove zveľaďuje tunajší areál, za čo vďačíme rodine Marcinkovcov.

Spomeňme aj mládež, bez nej futbal nemá budúcnosť.

Žiaci U 15 budú štartovať v 5. lige ObFZ Prešov, ostatní naši talentovaní hráči dostanú príležitosť v kategórii trinásťročných.

V Chmeľove vyrástli športovci, ktorí sa neskôr dokázali presadiť v najvyšších súťažiach.

Áno, prvým bol bývalý extraligový hokejista Jaroslav Keresteš, druhým futbalista Miroslav Keresteš, ktorý pôsobil niekoľko rokov v Čechách, zahral si aj najvyššiu súťaž, v súčasti kope za Bardejov. Treba veriť, že budú aj ďalší.

Na záver vaša pozvánka na nedeľu...

Začíname doma, od 16. hodiny hostíme TJ Sokol Janov. Radi by sme na premiérovom zápase privítali čo najviac fanúšikov.

VZ5 1389

Ján MIROĽA

Foto: Viktor Zamborský

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť