fbpx


Meniny dnes: zajtra:

V siedmich zápasoch druhého kola 6. ligy ObFZ Prešov padlo najviac gólov v Pečovskej Novej Vsi. Domáca TJ Slovan si merala sily s TJ Družstevník Žipov. Zvíťazila 5:1. Pre zaujímavosť, pred necelým rokom padlo v Žipove tiež šesť gólov, hostitelia vyhrali 4:2, hlavný rozhodca udelil šesť žltých kariet, po tri na každej strane. Či je to veľa, alebo málo, všetko je relatívne, pravdou však zostáva, že v nedeľu rozdal hlavný rozhodca Jozef Brižek až deväť žltých trestov.

Tri boli pre hráčov od Sabinova, šesť pre hostí. Z toho štyri (Dávid Harčár, Patrik Biatt, Jozef Krajňák a Dušan Čorba) za hlasitú kritiku verdiktov strážcov pravidiel. „Netvrdím, že to bol nejaký nepokojný či nervózny duel. Skôr pokojný. Až teda na niektoré tradičné výnimky, či skôr prejavy nesúhlasu adresované nám. Išlo o úplne zbytočné sťažnosti hráčov Žipova, podané spôsobom, aký sa na ihriská nehodí. Právom si za to zaslúžili napomínania.“ V prípade futbalistov Pečovskej Novej Vsi to vraj bolo iné. „Nekomentovali moje výroky, ani mojich asistentov. Hrali futbal, veď na to boli na trávniku. Mohli sa tak sústrediť na hru, podať výkon, aký ich doviedol k zisku troch bodov – na rozdiel od Žipovčanov.“ J. Brižek podčiarkol, že v rozdávaní kariet nevidí zmysel tejto práce, no keď si to situácia vyžaduje, musí k tomuto nepopulárnemu kroku dôjsť. „Lebo poriadok by mal byť všade, aj na ktoromkoľvek futbalovom zápase.“  

VZ5 2486

Našťastie, tento súboj mal aj inú zaujímavosť – pozitívnu. Alebo skôr postavu, ktorou bol bezpochyby žolík domáceho trénera Tomáša Talla. Matej Gajdoš vybehol na ihrisko ako striedajúci hráč za Milana Čerkalu v 74. minúte a asi po tridsiatich sekundách vsietil gól na 4:1... „Také niečo sa mnohým futbalistom nepodarí za celú kariéru, mne sa to pošťastilo po prvýkrát - a zrejme aj asi poslednýkrát,“ uviedol na margo radostnej situácie 20-ročný odchovanec Uzovského Šalgova momentálne „v službách“ Pečovskej Novej Vsi.

Zo zápisu:

Pečovská Nová Ves – Žipov 5:1 (1:0), góly: Erik Lipták 2, Adam Stracenský 2, Matej Gajdoš – Dušan Čorba.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť