fbpx


Meniny dnes: zajtra:

V druhom kole 7. ligy ObFZ Prešov sa uplynulú nedeľu stretli dve nezdolané celky. TJ ŠM Dulova Ves - a hostia vo farbách TJ Šľachtiteľ Malý Šariš. Papierové prognózy sa naplnili, favorit využil výhodu domáceho prostredia, keď zvíťazil 4:2, po polčase 2:2. Po dvoch rundách sa usadil na čele tabuľky. Jeho súper však nepredal svoju kožu lacno. Dvakrát zmazal najtesnejší náskok „Guľvasa“ a päť minút pred záverečným hvizdom hlavného rozhodcu Milana Bereša bol stav stále nerozhodný. Až v tom čase sa skóre menilo na 3:2 a v 87. minúte na konečných 4:2.

Čo sa týka autorov gólov, hetrik v Dulovej Vsi nie je už pomerne dlho žiadnou raritou a tak to bolo aj tentoraz. Prezentoval sa ním Martin Dupkala, v jednom prípade bol úspešný zo značky bieleho bodu. Skóroval aj Dušan Kozák. Na strane Malošarišanom sa v koncovke presadili Dávid Gáll a Marek Ambrózy.

VZ6 3828

Hrajúci tréner víťazného mančaftu Peter Katona, na otázku, či mal favorit v tomto stretnutí namále, odpovedal: „Myslím si, že naše mužstvo ukázalo svoju silu, hráči bojovali až do samého konca a za toto úsilie boli odmenení. Bol to ťažký zápas, súper nás prinútil v ňom poriadne zabrať, no len také súboje nás posunú dopredu a to je pozitívum.“ Už spomenutý Martin Dupkala sa zviditeľnil aj vďaka premenenej penalte. Dostal pred niekým prednosť, aby mohol skompletizovať svoju štatistiku tretím gólom, alebo...? „U nás kope jedenástky ten, kto sa na to momentálne cíti. Je dobré, že to nie je vždy iba jeden strelec. Martin bol na tom psychicky v poriadku, kto by nebol po dvoch presných zásahoch. Nuž, kopal on...“ Lídrovi určite pomohol aj rýchly gól na 1:0 už v piatej minúte. Padol z úvodného tlaku, čo je podľa P. Katonu cieľom v každom dueli... „Na každého súpera sa snažíme vybehnúť od prvej minúty. Podarilo sa, čo sme chceli, hostia dosť skoro kapitulovali, s čím isto nerátali - a nám sa dýchalo o čosi ľahšie.“ Na druhej strane však treba priznať, že šťastie trikrát stálo pri domácom mužstve. „Keď ma pamäť neklame, pri troch pokusoch súpera nás zachránilo brvno.“

Čiernou škvrnou zápasu boli dve vylúčenia na strane hostí. Za stavu 2:2 videl červenú kartu Marek Ambrózy, Dulova Ves po necelej štvrťhodine presilovku využila. Za stavu 4:2 išiel ako druhý predčasne pod sprchy Tomáš Džačovský. „Tie fauly nemali nič spoločné s futbalom,“ dodal na záver P. Katona.

Ján MIROĽA

 

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť