fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Čo platilo v úvodnej runde, onedlho už možno platiť nebude, no poznáme iný neodškriepiteľný fakt. Brankárovi Vyšnej Šebastovej Jaroslavovi Kaminskému nikto nikdy nebude môcť uprieť, že bol prvým hráčom na tomto poste, ktorý v ročníku 2020/2021 dokázal rozvlniť sieť súpera. Stalo sa tak v meraní síl s Uzovským Šalgovom, domáci ho vyhrali rozdielom triedy 3:0.

O spomenutom dueli sa dá tiež povedať, že z určitého pohľadu mal svoju ústrednú postavu. Bol ňou tréner víťazného celku Milan Duda. Zažil úspešný premiéru na lavičke v pozícii trénera a teda – vykročil pravou nohou. Opýtali sme sa ho na všetky tri gólové momenty. „Útočný tandem Peter Jačišin, Peter Hojsák znamenal nebezpečenstvo pre súpera od prvej do poslednej minúty. Obidva góly prvého menovaného boli pekné, prvý po strieľanej prihrávke z ľavej strany a predskočení obrancu, druhý po kolmici, pohotovej otočke okolo protihráča a presnom zakončení. Po štvrťhodine sme viedli 2:0. V závere polčasu P. Hojsák vnikol dravo do pokutového územia a vypýtal si faul. Tradičný exekútor penált Patrik Krivý na ihrisku nebol a tak si J. Kaminský spomenul na časy vo Finticiach , kedy bol pri týchto situáciách neomylný. Aj teraz premenil a to prudkou strelou pod brvno do stredu brány.“

V druhom polčase hra Vyšnej Šebastovej nestratila nič zo svojho „lesku“, akurát, že sa jej hráči odrazu pohnevali z koncovkou. Šance na zvýšenie náskoku si vypracovali, no nie a nie sa trafiť. P. Jačišin mal na kopačke hetrik, mieril však iba do spojnice.

VZ5 4310

M. Duda si za stavu 3:0 mohol dovoliť postupne až štvornásobné striedanie. Zaujímalo nás, prečo medzi čerstvými hráčmi nefiguroval veterán Patrik Krivý. „Nešťastne sa zranil na tréningu pred zápasom,“ odpovedal novic na lavičke domácich. Nie jediný, okrem neho prišli pred touto sezónou do klubu aj už spomenutý P. Jačišin (z Dulovej Vsi a s ním aj Vladimír Hudák), ďalej Miroslav Hricov zo Sabinova, Damián Hudák z Ľubotíc, Ján Juda z 1. FC Tatran Prešov a Adam Neščivera zo Šarišských Michalian.    

V nedeľu sa hráči „Vyšneho Šebeša“ predstavia v Chmiňanoch. Finalista tohoročného 3b Letného pohára na premiérový gól tejto sezóny zatiaľ čaká. Prelomí čakanie v súboji so súperom, ktorý ešte neinkasoval? A budú hostia opäť kopať penaltu? A keď by... Postavil by si loptu na biely bod znova brankár Jaroslav Kaminský? Len jeden zápas – a toľko otáznikov pred úvodným výkopom. Tak prečo sa naše nežnejšie polovičky stále dookola pýtajú, čo je na tom futbale také zaujímavé? -J

Príjemný víkend a peknú futbalovú nedeľu priatelia...

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť