fbpx


Meniny dnes: zajtra:

 

Zdá sa, že napriek vypadnutiu z 3b Letného pohára 2020 (Brezovička prehrala v semifinále v Záborskom 1:2), nestratili zverenci trénera Jozefa Telepáka nič na kvalite ich herného prejavu a ani na ambíciách. V premiérovom meraní síl ročníka 2020/21 zvíťazili v domácom prostredí nad ŠK Gregorovce vysoko 4:0, po polčase 3:0. Pozíciu jasného favorita potvrdili spôsobom, aký zvykneme vídavať na futbalových trávnikoch.

Rýchly úvodný gól stihli zaznamenať už v úvodnej desaťminútovke (v 9. min Martin Strelec). Tesne pred skončení druhej desaťminútovky zvýšili vďaka Stanislavovi Červeňákovi na 2:0. Pri treťom góle ponúkli fanúšikom hokeja spomienku na hokejovú legendu Pavla Demitru (v 38. min sa v koncovke presadil Peter Michalek).

VZ6 2288

Pred druhým polčasom tak domáci hráči dávali súperovi z Gregoroviec len malú šancu na prípadný obrat vo vývoji stretnutia. Tobôž, keď štyri minúty po výmene strán bol Martin Strelec strelcom štvrtého presného zásahu Brezovičky. V tej chvíli už asi nebolo fanúšika, či už z domáceho alebo hosťujúceho tábora, ktorý by pochyboval o tom, kto získa v tomto zápase všetky tri body.

Tréner víťazného celku Jozef Talepák mohol po záverečnom hvizde hlavného rozhodcu Ľuboša Vargu s uspokojením konštatovať: „V prvom polčase sme sa snažili mať čo najviac loptu pod kontrolou a postupným útokom streliť nejaký gól, keďže bolo veľmi horúco. Vedeli sme, že súper bude hrať na rýchle protiútoky a každá strata lopty nás bude stáť veľa síl. Chlapci našťastie pre nás už do prestávky získali trojgólový náskok a v úvode druhého polčasu strelili štvrtý presný zásah. Tempo hry potom upadlo, my sme sa snažili do konca udržať si čisté konto, aj keď je pravdou, že sme Gregorovce do niektorých šancí pustili. S výsledkom som maximálne spokojný, vyhrali sme zaslúžene.“

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť