fbpx


Meniny dnes: zajtra:

„Stalo sa to už v ôsmej minúte, podľa mňa išlo o zrážku s domácim hráčom na hranici šestnástky, no rozhodca mal na to svoj názor a ten sme museli rešpektovať. A potom sa pozerať, ako sa Dubovičania radujú z úspešnej penalty.“ Dodajme, že autorom presného zásahu bol František Poklemba – 1:0.

Starosti s brankárskym postom v Nemcovciach nie sú žiadnou novinkou, objavili sa po tom, ako si „jednotka“ Vladimír Botko zlomil pred poldruha mesiacom nohu. Následné angažovanie dvojice Štvartak, Kaščák situáciu síce vyriešilo, avšak... Ako už bolo napísané, prvý menovaný išiel v Dubovici predčasne pod sprchy, druhý pre pracovné povinnosti na zápas necestoval. Viac než osemdesiat minút sa tak Nemcovce ocitli v ošemetnej situácii... Vyriešili ju, ako inak... Tomáš Pavelko prišiel do Nemcoviec na hosťovanie z Bukoviec v Stropkovskom okrese v priebehu minulého týždňa, teda tesne pred štartom súťaže. „Získali sme ho ako ofenzívneho hráča a on vo svojej premiére zažiaril na poste medzi žrďami. Vynikol pri nájazdoch aj centrovaných loptách. Vo všeobecnosti však skoré oslabenie akoby zaúradovalo v náš prospech. Stopéri, ako sa vyjadrili, vraj hrali s predstavou, akoby za nimi už nikdy nebol,“ poznamenal M. Tomáš. A dodal: „Kým doteraz v podvedomí kalkulovali, že poslednou ´štáciou´ v našej defenzíve je tradične Vlado Botko a ten uhasí skoro každé hroziace nebezpečenstvo.“

VZ6 2435

Na jednom konci ihriska teda pútal pozornosť už spomenutý T. Pavelko, na druhom zasa autor hetriku Pavol Majerník. Zariadil obrat z 1:0 na 1:3, Vladimír Mariňak zvýšil neskôr na 1:4. Gól Dubovičana Rastislava Michalíka na 2:4 padol v predposlednej minúte, takže o výbuchu domácej radosti nemohla byť ani reč.

„Pri všetkej úcte k súperovi, hrali sme oslabení, no miestami to vyzeralo, akoby nás bolo o jedného viac, lebo P. Majerník na seba viazal troch protihráčov. A aj tak, trikrát im ušiel a trikrát skóroval,“ dodal kapitán Nemcoviec.     

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť