fbpx


Meniny dnes: zajtra:

V šiestej lige ObFZ Prešov dohrávali zápas 10. kola. ŠK Gregorovce hostil TJ Nemcovce. Čo hovorila tabuľka pred týmto stretnutím – a čo po ňom? Obidva tímy mali možnosť v prípade víťazstva posunúť sa v tabuľke o poznanie vyššie. Domáci o tri miesta (a keby vyhrali výrazne, aj o viac), hostia presne o tri. Po záverečnom hvizde hlavného rozhodcu Dušana Andrejka platilo to druhé. Výsledok 1:2 „zodvihol“ Nemcovce na siedmu priečku, Gregorovce zostali na dvanástej. Napíšeme ešte čo to zaujímavom postavení víťazného celku v šiestoligovom „pelotóne“. Nemcovce sú presne v jeho strede, zo ziskom 20 bodov. Na konte majú 15 zápasov a „pekne rovnomerne“ rozložené počty víťazstiev, remíz a prehier. Všetko po päť. K tomu aj vyváženosť pri strelených a obdržaných gólov – po 31.

VZ3 5759

Náhoda, či to takto zariadil futbalový pánbožko? Ak to malo takto byť, potrebovali v nedeľu Nemcovce konečne (teda na posledný pokus) naplno bodovať na ihrisku súpera. Podarilo sa im to v Gregorovciach, kde si vlastne v jeseni bodovo „prilepšili“ viacerí, tak prečo nie aj mančaft spod Kapušianskeho hradu... Jeho hráčov nezlomil ani rýchly gól v sieti brankára Vladimíra Botka. „U nás je to taká klasika, že ponúkneme súperovi hneď na začiatku náskok. Tentoraz to bolo v piatej minúte po brejku a po strele k žrdi z kopačky Adriána Friča,“ skonštatoval práve V. Botko, hrajúci prezident klubu. V závere polčasu domáci vo veľkom vápne faulovali Pavla Majerníka, práve on si postavil loptu na biely bod. Brankár Ján Sobota si síce vybral správnu žrď, no vyrovnaniu nezabránil – 1:1. Ubehlo niekoľko sekúnd a súperi sa pobrali do kabín. Šesť minút po prestávke prišlo rozhodnutie, keď poodrážanú loptu poslal do siete Marek Pavúk – 1:2.

VZ5 5226

Do konca zápasu potom ostávalo ešte pomerne veľa času, no skóre sa už nezmenilo. Viac než dvadsať minút pred koncom, po osobnom súboji dvoch najlepších strelcov svojich tímov, musel jeden z nich odísť predčasne pod sprchy. „Žiaľ pre nás, bol to Paľo Majerník. Zranil si členok, bol na pohotovostnom ošetrení, našťastie ide len o výron. A teda, zimná prestávka pre neho, no platí to aj pre nás, prišla vo veľmi vhodnej chvíli,“ povzdychol si V. Botko.         

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť