fbpx


Meniny dnes: zajtra:

V 8. A lige ObFZ Prešov je dobojované. Po štrnástich kolách poznáme konečné poradie na prvom až ôsmom mieste. V priebehu tejto súťaže sa jasne ukazovalo, kto tvrdí muziku, kto je „priemer“ a kto sú tí ostatní. Chmeľov a Ličartovce sa usilovali stať sa celkovým víťazom a kvalifikovať sa do šesťčlennej skupiny o postup do 7. ligy z prvej pozície. Obaja išli dlho bok po boku, v nedeľu v poslednom kole dokonca obaja zvíťazili na ihriskách súperov rovnakým skóre. Lenže najtesnejší jednobodový náskok mal už pred „posledným zvonením“ Chmeľov a ten mu zaručil víťazstvo v 8. A lige.

VZ5 1287

Chmeľovčania sa naposledy predstavili v Petrovanoch, kde vyhrali 3:1. Ako prví sa ujali vedenia, no gól nakoniec hlavný rozhodca Dominik Jurko, po dlhej porade s asistentkou Patríciou Michalíkovou, neuznal. „Trvala asi päť minút. Nie som vo futbale žiadnym nováčikom, no také dlhé čakanie na konečný verdikt pri podobnej situácii som ešte nezažil,“ dal sa počuť tréner hostí Andrej Keresteš. V 32. minúte však už lopta v sieti platila, kopli ju tam znova hostia, konkrétne Peter Justiňak – 0:1. Vladimír Polča v 77. min upravil na 0:2. Až potom sa strelecky prebudili aj domáci – z pokutového kopu znížil Gabriel Svat mladší. V samom závere, keď ešte hráči Petrovian mohli pomýšľať na zisk aspoň bodu, sa s nimi takpovediac pohrala šťastena, resp. sa im úplne odvrátila chrbtom. Strelu Dávida Bartuša si posunul nešťastne do vlastnej bránky Róbert Sopko – 1:3.

VZ5 1292

„Koho by v takej zime nepotešilo víťazstvo,“ zamyslel sa tréner hostí Andrej Keresteš. „Navyše bez jediného náhradníka do poľa, čo sa nám stalo nie prvýkrát v tejto sezóne. O to viac si zaslúžia pochvalu a moje poďakovanie tí, čo vybojovali tri body. Osobitnú zmienku si však svojím výkonom vypýtal 18-ročný Patrik Marcinko, ktorý zvládol rolu režiséra v strede ihriska. Zaslúžil si dať aj gól, no z priameho kopu nastrelil iba brvno. Čo ďalej? V zime nás čaká kopec roboty, keď chceme vzorne reprezentovať našu obec. Niečo sme už ukázali, minimálne štatistikou v jesennej časti, v štrnástich zápasoch sme stratili body len za jednu prehru na jednu remízu. To história futbalu v Chmeľove nepamätá.“ K téme postupu A. Keresteš dodal: „Nebavíme sa o tom. Vždy nás zaujíma len najbližší majstrák, v najbližších dňoch a týždňoch príprava na jarnú časť.“          

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť