fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Cez víkend sa hralo 12. kolo 6. ligy ObFZ Prešov. Nebolo chudobné na góly, v siedmich zápasoch ich spolu padlo až 28 - no hetrik nedosiahol žiaden hráč. Aj keď hostia nevyhrali ani raz, získali len dve remízy, predsa len, zarezonovala deľba bodov 1:1 dvanástych Gregoroviec na ihrisku lídra v Brezovičke. Rovnaký výsledok dosiahol aj posledný Uzovský Šalgov v Dubovici. Ďalšie rezultáty: Nemcovce – Terňa 4:2, Vyšná Šebastová – Hermanovce 4:1, Žipov – Pečovská Nová Ves 4:2, Chmiňany – Ľubotice B 3:1, Rožkovany – Šarišské Sokolovce 3:0.

VZ5 8403

„Zastavili“ sme sa, alebo skôr „posvietili si“ na posledný zápas – a vieme prečo. Rožkoviansky tréner Peter Čekan si nepamätá na podobnú situáciu. Dvaja strelci zo súboja so Šar. Sokolovcami (Volodymyr Garnovdi a Ján Janič, tretí gól vsietil Richard Štefčák) mali možnosť vylepšiť si svoju bilanciu, no obaja ju odmietli. „Ja sa držím starej futbalovej pravdy, že faulovaný hráč by nemal kopať pokutový kop, no chlapci ma neposlúchli. Prvý napálil loptu do nôh brankára hostí, druhý ju poslal vedľa.“ Ako je to teda? Robili si na ihrisku domáci hráči čo chceli? Opýtali sme sa položartom, polovážne? „To nie, veď keby hej, neskončilo by to 3:0, ale 0:3. V prípade Volodymyra to bolo tak trocha aj o emóciách, išlo o jeho premiérové vystúpenie pred našimi fanúšikmi, chcel sa ukázať v čo najlepšom svetle.“

VZ5 8409

Kormidelník Rožkovian nemal dôvod hovoriť v negatívnom duchu, veď jeho zverenci, ktorí boli po piatom kole na poslednom mieste tabuľky, sú teraz po nedeli presne v strede štrnásťčlenného pelotónu najvyššej okresnej súťaže. A to je dosť výrazný posun hore. Tri kolá pred koncom jesennej časti majú cieľ ísť ešte vyššie. „V prípade zisku šiestich bodov, ktoré môžu byť realitou a je v našich silách ich získať, by to tak mohlo byť,“ nádeja sa P. Čekan.  

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť