fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Zaujímavý je pohľad na futbalovú tabuľku šarišskej skupiny piatej ligy po štyroch kolách. Zaujímavý preto, lebo keď ju fanúšikovia z prešovského ObFZ čítajú ako treba, najprv sa potešia, no na jej konci naopak... Na čele je štvorlístok „našich“ tímov, vrátane obidvoch nováčikov, v poradí: Ražňany, Šarišské Dravce, Chminianska Nová Ves, Torysa. Žiaľ, poradie uzatvára ďalší zástupca tunajšieho regiónu a to hráči FK Slovan Kendice.

A práve v ostatnej súťažnej runde sa vo vzájomnom súboji stretli Kendičania s Novovešťanmi. Výsledok 1:2 potešil fanúšikov zo strediskovej obce. Tí po góloch Romana Jakubka v 8. minúte a Viliama Kostolníka (presne po hodine hry) vyhrávali, presný zásah Romana Voľanského v 81. minúte bol už len kozmetickou úpravou konečného rezultátu.

VZ5 6283

Ako je známe, Kendiciam takpovediac priamy postup z „okresu“ do „kraja“ nevyšiel, vo vyššej súťaži teraz pôsobia predovšetkým preto, lebo niektorí iní neprejavili záujem. Po štyroch prehrách však tréner Martina Bystroňa odmieta úvahy v zmysle „načo ich tam bolo treba.“... „Herne na tom nie sme zle, no nedávame šance. A keď sa pritrafí chyba, ktorú súper potrestá, ste blízko od prehry. V našom prípade to neboli nijako potupné porážky, no body sme nezískali.“ Kormidelník, ktorý sa ujal žezla na lavičke staronového piatoligistu len týždeň pred začiatkom sezóny, sa obzrel zhruba mesiac dozadu, aby skonštatoval: „Na úvodných tréningoch som spočítal hráčov na prstoch jednej ruky. Teraz sa to našťastie zlepšilo, je ich desať, dvanásť, už sa dá aj niečo nacvičovať. Po skončení prázdnin sa káder dúfam ustáli, pričom ešte pracujeme na jeho malom doplnení.“ Na margo zápasov v Čirči (0:2), v Koprivnici (0:1), doma s Ražňanmi (1:3) a doma s Chminianskou Novou Vsou, (1:2) poznamenal: „V tom prvom sme za stavu 0:0 nastrelili dvakrát brvno. Všetko mohlo byť na konci duelu inak. V druhom mala byť aspoň remíza. V poslednom sme podali zatiaľ najlepší výkon , no bez bodového efektu.“

VZ5 6291

Ten by sa mohol dostaviť netradične už túto sobotu. Pokiaľ nezasiahne zhora „vyššia moc“ minimálne jedny oslavy v Kendiciach budú a to pri príležitosti 770. výročia písomnej zmienky o tejto obci, okrem toho miestni chystajú aj Kendické kapustné slávnosti. „Žiaľ, my v ten deň hráme v Gaboltove, lebo domáci odmietli našu žiadosť o preloženie termínu. Bolo by dobré ich, ako prejav vďačnosti, obrať aspoň o dva body, najlepšie o tri,“ odkázal Martin Bystroň.       

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť