fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Futbalisti AŠZ Torysa, po postupe do 5. ligy VsFZ, sa tohto roku nemohli zapojiť do 3b Letného pohára ObFZ Prešov a to napriek tomu, že sa minulý rok stali jeho víťazmi. „Nemrzí nás to, budeme predsa hrať o Prezidentský pohár,“ dal sa počuť hrajúci prezident klubu Martin Križalkovič, čím načrtol tému, o ktorej možno niektorí fanúšikovia futbalu veľa nevedia. Ide o novinku s celoslovenskou pôsobnosťou, dlhodobý vyraďovací turnaj, určený pre víťazov okresných súťaží. O účasť na prvom ročníku prejavilo záujem 33 z 38 možných uchádzačov. Už onedlho bude na programe prvé kolo, uskutoční sa 28. júla, ešte predtým, presnejšie túto nedeľu, sa uskutoční jeden zápas predkola medzi Vechcom (okres Vranov nad Topľou) a Koškovcami (Humenné). V tomto kalendárnom roku aktéri odohrajú aj duely druhého kola, v roku 2020 potom štvrťfinále, semifinále a finále. Všetko na jeden zápas.

VZ5 1978

Hráči Torysy absolvujú svoju premiéru Prezidentského pohára v domácom prostredí, ich súperom bude Veľký Lipník z okresu Stará Ľubovňa. „Iste máme svoj cieľ a to ostať v hre o zaujímavú trofej aj v budúcom roku. Znamenalo by to, žeby sme si zahrali už s niekým mimo regiónu východ, čo by už bol pre nás celkom atraktívny súper. A keby to bolo vonku, aj by sme si urobili taký neveľký výlet,“ hovorí o predstavách M. Križalkovič. Určite by sa oplatilo prebojovať až do finále a v ňom uspieť, lebo pre celkového víťaza sú pripravené naozaj atraktívne ceny a to finančná prémia 5000 eur, športový výstroj pre A mužstvo v hodnote 3000 eur a zájazd pre 25 osôb na domáci zápas slovenskej reprezentácie.

Ako už bolo napísané, futbalisti Torysy môžu už len na diaľku sledovať dianie v 3b Letnom pohári ObFZ Prešov. Na záver sme sa opýtali M. Križalkoviča, koho v ňom favorizuje... Minulý rok mal Žipov poriadnu smolu, s nami prehral vo finále až na penalty. Prial som jeho hráčom, aby po nás prevzali žezlo, no po nedeli sú z hry von. Ďalej je tu Dulova Ves, ktorá poriadne zamieša kartami a namieri si to podľa mňa poriadne vysoko a možno až na vrchol,,“ dodal prvý muž toryského futbalu.

 

              

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť