fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Futbalový štadión v Ličartovciach by vedel „rozprávať“ svoje. Užil si druholigovú slávu a ďalšie veci s tým súvisiace. No napríklad aj maniere vtedy ešte búrliváka na lavičke Jána Kozáka. Lenže všetko je to minulosť. „Veľký futbal“ sa v obci medzi Prešovom a Košicami už nehráva a pán, o ktorom bola zmienka, už dávno nebojuje s nespravodlivosťou na trávnikoch takými zbraňami, ako predtým.

PG5 2337

V súčasnosti sa v ličartovskom areáli hráva ôsma liga, no nejaký čas aj šiesta. Stal sa totiž prechodným domovom hráčov FK Slovan Kendice. Okolnosti sú mnohým známe, nebude jatriť rany na duši tamojších fanúšikov, funkcionárov, hráčov. Slovanisti naposledy hostili súpera vo farbách ŠK Gregorovce. Zrodila sa remíze 3:3 (1:1). Čo zaujímavé by sa dalo napísať o priebehu tohto stretnutia? Hostia získali bod vďaka tomu, že dokázali „udrieť“ v závere obidvoch polčasov. Najprv najlepší strelec súťaže Adrián Frič skóroval tri minúty pred prestávkou a potom v poslednej minúte merania síl Lukáš Frič. Prvý menovaný má momentálne na konte 28 gólov (o päť viac než jeho najbližší prenasledovateľ Pavol Majerník z Nemcoviec) a zdá sa, že mu koruna kráľa strelcov najvyššej okresnej súťaže už neunikne.

Inak, súboj dvoch mužstiev, ktoré v tejto sezóne zažili vzostup aj pád, mal priebeh ako na hojdačke. Kendičania vyhrávali 1:0, prehrávali 1:2, aby sa jedenásť minút pred koncom znova ujali vedenia - 3:2. No ako už bolo napísané, v závere obidvoch polčasov akoby nestačili s dychom.

Nevyznamenal sa ani ich odchovanec Damián Baran, ktorý, namiesto toho, aby od 57. minúty, čoby striedajú hráč, pomohol svojmu tímu, ho onedlho zbytočne oslabil. Po desiatich minútach videl za držanie súpera za dres prvú žltú kartu a o ďalších desať minút neskôr za rečnenie druhú.

PG5 2347

Čo dodať na záver pred „posledným zvonením“ sezóny 2018/2019? Už dávnejšie je jasné, že Kendice sa do piatej ligy nevrátia. Sú na štvrtom mieste tabuľky, odkiaľ cesta nahor nevedie. Dokonca aj o túto pozíciu môžu prísť, keď v nedeľu prehrajú v Hermanovciach a aktuálne piaty Uzovský Šalgov doma zdolá Rožkovany.

Futbalisti Gregoroviec v poslednom kole privítajú doma Malý Šariš. Teoretická šanca, že sa posunú v prípade víťazstva na desiatu priečku pred Chmiňany tu je, no veľmi malá...

 

 

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť