fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Najnižšia súťaž okresov Prešov a Sabinov má v tejto sezóne inú podobu než dlhé roky predtým. Tri skupiny hrali základnú časť, v nich najlepší potom vytvorili samostatnú skupinu a tí ostatní ďalšie. Či zmena priniesla prínos, to ukáže čas.

Pozreli sme sa bližšie na jednu zo skupín a to o konečné ôsme až trináste miesto, oficiálne označenú ako 8. F liga. V nej Krásna Lúka podľahla Ruskej Novej Vsi 0:3, Krivany zdolali Hanisku vysoko 8:1 (tromi gólmi sa prezentoval Mikuláš Hudák). Fotografa Viktora Zamborského sme „poslali“ na zápas, ktorý sa dal sledovať aj odstaveného auta na diaľničnom „ťahu“ smerom na Poprad. Futbalisti ŠK Svinia hostili FK Kojatice. Domáci zvíťazili 5:0 (0:0). Zaujímavosťou je, že úvodných 55 minút sa siete nevlnili ani raz.

VZ5 7961
Všetko sa to takpovediac zomlelo až potom. Po dva góly dali Rastislav Holub a Michal Sakáč (skóroval dvakrát v priebehu niekoľkých sekúnd), jeden presný zásah pridal Dávid Holub. Za hostí odmietol ponuku na čestný úspech Martin Homoľa. Bolo to za stavu 1:0, lopta z jeho kopačky minula bránku. Namiesto 1:1 tak bolo po chvíli 2:0, lebo hráči Svinnej rýchlo odpovedali gólovou akciu. „Naposledy sme v Kojaticiach prehrali 0:6. Veľmi sme preto chceli nielen získať tri body, no tiež vybojovať výsledok, ktorý by zarezonoval. Obdivujem prístup nášho stopéra Patrika Miškufa, ktorý pricestoval až z Prahy, len aby odohral tento zápas,“ dal sa počuť hrajúci tréner a prezident ŠK Svinia Miroslav Miščák. Prvý polčas nebol podľa predstáv, prestávka preto poslúžila, aby svojim zverencom pripomenul, že futbal je kolektívna hra. „Povedal som im dôrazne, tak, ako sa hovorí, po našom, že nechcem viac vidieť, aby bieli hrali iba na seba a aj čierni detto. Pomohlo to, začali hrať všetci kombinačne a výsledok sa dostavil. Dva góly dali prázdnej bránky a aj ostatné boli pekné.“

VZ5 7969

Tabuľku 8. F ligy vedú po víkende napriek vysokej prehre práve Kojatice, pred Krivanmi a Ruskou Novou Vsou. Svinia je štvrtá, piata Krásna Lúka a na konci poradia „tróni“ Haniska.

 

 

 

 

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť