fbpx


Meniny dnes: zajtra:

V nedeľu, napriek nepriaznivému počasiu, vybehli na trávniky futbalisti z klubov Prešovského a Sabinovského okresu. Chlad a dážď isto nevytvorili pre divákov ideálne podmienky na sledovanie zápasov, no minimálne v šiestej lige rozhýbali hráčov natoľko, že v siedmich dueloch padlo až tridsať gólov. Najviac v Malom Šariši, až osem (s Kendicami 2:6), no zaregistrovali sme aj výnimku a to vo Vyšnej Šebastovej, ktorá porazila Chmiňany 1:0 vďaka gólu Libora Leška štyri minúty pred koncom.

VZ5 5717

Vrátime sa však k prvému z dvojice súbojov. V ňom platilo, že dať súperovi „superrýchly“ gól, ktorý by mohol poznačiť jeho psychiku v ďalšom priebehu, ešte neznamená, že sa tak naozaj musí stať. Domáci možno tak trocha šokovali „slovanistov“ z Kendíc už niekoľko sekúnd po úvodnom výkope presným zásahom hneď z prvého útoku z kopačky Vladislava Romana. No potom hostia zasadili domácim protiúder rovnakého charakteru, dokonca dvoj až trojnásobný. V 19. min vyrovnal Patrik Barej, v 20. skóroval Lukáš Eliáš, v 26. kapitán Jozef Korinko. V poslednej minúte prvého polčasu zachránil domácich od ďalšej pohromy práve strelec tretieho gólu, ktorý ponúknutú penaltu kopol vysoko nad.

Lenže, Kendičanom to bolo akoby stále málo. Iba tri minúty po prestávke Patrik Molčan upravil na 1:4 a týmto momentom definitívne zobral Malošarišanom vietor z plachiet. Ba čo viac, v 70. min odčinil kapitán hostí svoje zaváhanie z poslednej minúty, keď zvýšil na 1:5. Tri minúty po ňom sa zapísal do streleckej listiny aj Michal Baran.   

VZ5 5727 

Domáci fanúšikovia boli nakoniec predsa len svedkami premenenej penalty, dokonca tentoraz na domácej strane (autorom bol Lukáš Adamčík v 78. min), no či ich až tak veľmi potešila, o tom by sa dalo, vzhľadom na konečný rezultát, polemizovať. Skôr nie, ako áno...

„Nezamýšľame sa nad výsledkom. Mladučkí hráči získali proti skúsenému súperovi ďalšie cenné skúsenosti a ich čas ešte určite príde,“ stručne poznamenal prezident TJ Šľachtiteľ Malý Šariš Martin Polician.

 

 

 

 

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť