fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Stačil jeden okamih, možno pár sekúnd - a čo platilo, už neplatí. Líder už nie je lídrom, na vedúcej pozícii ho vystriedal najbližší prenasledovateľ. To všetko sa udialo v šlágri 18. kola siedmej ligy ObFZ Prešov medzi TJ Sokol Brezovička a TJ Družstevník Žipov. Domáci rozhodli o víťazstve 1:0 gólom, ktorý zaznamenali presne hodinu po úvodnom výkope. Jeho autorom bol František Dužda. „Padol po peknej akcii, ktorá si zaslúžila skončiť presne tak, ako sa skončila,“ dal sa počuť tréner Brezovičky Jozef Telepák.

VZ5 1370

Hostia potom mali ešte tridsať minút aspoň na vyrovnanie, no skórovať nedokázali. Hostitelia najtesnejší náskok ubránili a to aj za cenu vylúčenia kapitána Petra Michaleka, ktorý dostal od hlavného rozhodcu T. Okruhľanského za faul na brankára Žipova Dominika Peržeľa druhú žltú kartu a zákonite išiel predčasne pod sprchy. Aj keď – slovo predčasne vyznieva v tomto prípade trocha zvláštne, keďže sa to všetko udialo len niekoľko sekúnd pred záverečným hvizdom.

„Vo vyrovnanom stretnutí bolo vidieť, že ide obom o veľa. Do prestávky sme my nevyužili jeden samostatný nájazd a jednu sľubnú šancu hlavou. V druhom polčase hrozil súper zo štandardiek, no najbližšie ku gólu mal v 87. minúte, nás našťastie zachránilo brvno,“ poznamenal na margo zaujímavých situácií J. Telepák.

VZ5 1378

Vylúčenie P. Michaleka považuje za správne, no jedna pripomienka aj tak odznela: „Súhlasím, obidve žlté karty dostal náš kapitán právom. Avšak, v prvom polčase ostalo šesť zákrokov na našich hráčov len s jedinou kartovou odozvou. Podľa mňa si ďalšie dva pýtali rovnaké napomenutie. Inak však pískal hlavný arbiter celkom spoľahlivo a v pohode.“

 

 

 

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť