fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Nie je žiadnym tajomstvom, že futbaloví rozhodcovia z času na čas nechajú všetku svoju povinnú výbavu, dresy, trenírky, píšťalky, karty, zástavky či zápisník doma a idú si zakopať do lopty na rôzne turnaje na Slovensku alebo za jeho hranicami. Tí z ObFZ Prešov sa pomerne často v čase prestávok medzi sezónami alebo počas zimných prestávok zúčastňujú takýchto meraní síl v Poľsku.

Naposledy štartovali v Nowosielciach, kde vycestovala desaťčlenná výprava na čele so skúseným delegátom Petrom Barnom, tentoraz v role vedúceho mužstva. Organizátori rozdelili osmičku účastníkov do dvoch štvorčlenných skupín. Arbitri Prešovského a Sabinovského okresu skončili vo svojej skupine na druhom mieste. O lepšie umiestnenie ich obrala nešťastná prehra s Rzesowom 1:2, keď druhý gól inkasovali sekundu pred koncom. V ďalších dvoch súbojoch si už postrážili víťazstvá a po výsledkoch 4:0 s Debicou a 3:1 s Jaroslawom postúpili ďalej.

rfews

V semifinále narazili na Krosno, súpera zdolali 2:1 a vybojovali si zaslúžene miestenku vo finále. V súboji o najcennejšie kovy nastúpili proti Sanoku. Išlo o veľa a tak si obaja súperi, ako sa hovorí, strážili predovšetkým zadné dvierka. Našim možno Peter Barna „naordinoval“ po celom Slovensku známy defenzívny systém s prezývkou „prešovský betón“, na ktorý si on dozaista pamätá zo sedemdesiatych a osemdesiatych rokov minulého storočia. Či to tak naozaj bolo, alebo nie, to už podstatné v tejto chvíli nie je... Každopádne platí, že gól v riadnom hracom čase nepadol a tak rozhodovali o celkovom prvenstve pokutové kopy. Škoda, arbitri z ObFZ Prešov v ňom ťahali za kratší koniec, prehrali 2:3 a museli sa uspokojiť „len“ s druhým miestom.

Nuž, čo dodať... Kapitán prešovských volejbalistov sa minulý víkend po prehratom finále Slovenského pohára s Košicami vyjadril: „Druhé miesto je to najhoršie čo môže byť“... Na druhej strane zas platí, že či je jedna sieť v strede, alebo dva na koncoch ihriska, vždy je to šport a preto sa patrí rozhodcom z nášho regiónu k dosiahnutému výsledku zablahoželať.

ObFZ Prešov reprezentovali: Matej Horváth, Pavol Leško, Šimon Ľaš, Matej Horváth, Lukáš Svat, Kristián Maďar, Adam Klepsateľ, Stanislav Ducko, Patrik Adamčo. Vedúci mužstva Peter Barna.

 

 

 

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť