fbpx


Meniny dnes: zajtra:

V 10. kole 8. C ligy ObFZ Prešov pomohlo domáce zaváhanie futbalistov Brezovice v súboji s Krivanmi (2:2) a rovnako voľný termín lipianskej rezervy, hráčom FK Roma Jarovnice posunúť sa z tretej na najvyššiu priečku v uvedenej súťaži. No predovšetkým sú lídrami vďaka ich hladkému víťazstvu 4:0 v Medzanoch. Hetrikom sa blysol Emanuel Kaleja, jedným presným zásahom „prispel“ Róbert Ferko st.

VZ5 9276

A práve najstarší hráč mužstva, zároveň jeho kapitán, prezident klubu a hospodár, rozprával o tomto výsledku a tiež o iných zaujímavostiach. Našťastie, ako hneď na úvod debaty poznamenal, nie je na všetko úplne sám... „Veľmi mi pomáhajú ešte dvaja, brat Miroslav a syn Róbert. Bez nich by so to nezvládal, patrí im moja vďaka. A vlastne aj ostatných spoluhráčom, veď keby nebolo ich, nebol by ani futbal v našej obci,“ dal sa počuť 36-ročný R. Ferko , ktorý sa, okrem uvedených funkcií, venuje aj jarovnickým žiakom. Vidí medzi nimi množstvo talentov, no neskrýva obavy, či sa budú môcť v blízkej budúcnosti naplno rozvinúť. „Škoda, že už aj tí najmladší športovci musia pociťovať, v akých ťažkých časoch žijeme,“ povzdychol si náš spolubesedník. V ďalšom rozprávaní už bola reč o stretnutí, po ktorom patrí Jarovniciam pozícia lídra. „Podarilo sa nám rýchlo skórovať, tuším už v štvrtej minúte. To nás upokojilo. Najkrajší gól? Asi ten štvrtý v poslednej minúte. Strelec sa zbavil obrancu a lobom prekonal domáceho brankára.“ Úspešným zakončovateľom bol E. Kaleja, ktorý vraj nie je žiadnym sviatočným strelcom. „Naopak, povedal by som, že keď nedá gól, pre neho je takýto zápas nevydarený.“

VZ5 9293

Jarovnice majú aj ďalšieho kanoniera, Tomáša Ferka, ktorý si však určite už v jesennej časti nezahrá, dôvodom je zlomený členok. V Medzanoch nehral ani ďalší hráč zo základnej zostavy František Pešta, no po uplynutí trestu za červenú kartu určite v ďalších majstrákoch nestúpi. „Ostatní hráči chodia za prácou ďaleko mimo bydliska a nemôžu pravidelne hrávať.“ Aj preto naposledy museli Jarovničania plátať zostavu trojicou 17-ročných ostaršených dorastencov, Jakubom Ferkom, Milanom Kalejom a Martinom Bilým. Čo sa týka cieľov v aktuálnej sezóne, tie úzko súvisia práve s načrtnutou témou. „Iste, chceli by sme postúpiť, lenže čím viac bude takých zápasov, v ktorých nenastúpime v najsilnejšom zložení, tým bude šanca na siedmu ligu menšia,“ dodal R. Ferko.        

 

 

 

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť