fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Prešovská a sabinovská futbalová obec pozná od včerajšieho popoludnia svojho nového predsedu. Po Pavlovi Šuhajovi, ktorý bol určitý čas poverený vedením ObFZ Prešov, sa stal jeho prvým mužom Jiří Ballarin, ktorý porazil pomerom hlasov 48:20 svojho protikandidáta Vlastislava Laskovského. 

 

VZ3 3978

„Ďakujem širokej futbalovej verejnosti za taký silný mandát. Verím, že spoločne so zvolenými členmi výkonného výboru, predsedami komisií, ako aj členmi konferencie, budeme pracovať pre budúcnosť okresného futbalu a len minimálne sa venovať minulosti,“ reagoval na výsledky volieb J. Ballarin, ktorý v krátkosti prezradil svoje najbližšie plány a predstavy: „S pánom Šuhajom a sekretárom Martinom Klovaničom si v zmysle slov lepšie raz vidieť ako stokrát počať, osobne pozriem ´stav´, v akom sa nachádza zväz. Na piateho januára som zvolal zasadnutie výkonného výboru. Nosnou témou budú predovšetkým dorastenecké súťaže v sezóne 2018/2019 a niektoré ďalšie otázky.“ Nový šéf všetkým funkcionárom, trénerom a hráčom na diaľku odkazuje: „Viem, že nie všetci to dokážu, no nech si aspoň do Vianoc na tých niekoľko dní od futbalu odpočinú. Fyzicky aj psychicky. Ja naopak. Je teraz na mne, aby som sa zamyslel nad smerovaním ObFZ Prešov a nad návrhmi nad úlohami, ktoré predsedovi vyplývajú z výkonu funkcie...“      

VZ3 3986

Kto je Ing. Jiři Ballarin?

Má 52 rokov, je rodákom z Bohuslavíc na Severnej Morave. Rodičovský dom stojí doteraz hneď vedľa tamojšieho futbalového ihriska a aj toto „susedstvo“ akoby predurčovalo jeho športové smerovanie. V šiestich rokoch začal s tréningami v TJ Sokol, v pätnástich sa stal študentom Strednej vojenskej školy v Novom meste nad Váhom, čo znamenalo aj zmenu dresu. Neskôr, po prevelení do Prešova, sa šarišská metropola stala jeho novým a zároveň akoby trvalým domovom. V roku 1992 sa stal okresným rozhodcom, o tri roky na to krajským o ďalšie štyri roky už fúkal do píšťalky v najvyššej republikovej súťaži. Až do roku 2005 - a v tom čase sa začala jeho kariéra futbalového delegáta. Zároveň pracoval aj v štruktúrach ObFZ Prešov a VsFZ Košice ako člen športovo-technickej komisie a disciplinárnej komisie SFZ, neskôr ako predseda ekonomicko-marketingovej komisie ObFZ Prešov. Po tom, čo odišiel z armády sa začal venovať podnikaniu. V roku 2010 bol zvolený za starostu obce Trnkov, kde sa presťahoval v roku 2000.

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť