fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Splnil priania mnohých fanúšikov futbalu v Chminianskej Novej Vsi. Reč je o tamojšom odchovancovi Martinovi Jakubkovi, ktorý sa na záver kariéry vracia takpovediac do rodného hniezda. V obci pred Braniskom s touto hrou začínal, odtiaľ viedla jeho cesta do sveta veľkého futbalu. Cez Sabinov a Lipany, kde pôsobil ako mládežník, neskôr cez Prešov, Vranov nad Topľou a Banskú Bystricu, odštartoval potom svoju medzinárodnú kariéru. Na bývalého reprezentanta a účastníka majstrovstiev sveta 2010 v Juhoafrickej republike si pamätajú najmä v niektorých ruských kluboch – FK Chimki, FK Moskva, Saturn Ramenskoje, Dinamo Moskva, Ankarm Perm. V najvyššej slovenskej súťaži hrával naposledy za Ružomberok.

jakubko

„S Martinom sme sa dohodli minulý týždeň,“ informoval tajomník OŠK Sokol Chminianska Nová Ves Pavol Kalina. Čo očakávajú v tábore nováčika 6. ligy ObFZ Prešov od skúseného harcovníka? „Nuž, značný prínos. V kabíne aj na ihrisku. Futbalový rozum, góly. To prvé, keď to raz futbalista má - čo je jeho prípad – o to nikdy nepríde. A dávať góly, všetci veríme, tiež nezabudol.“

Nie iba spoluhráči v drese Chminianskej Novej Vsi, no aj niektorí ďalší mladíci, hoci v pozícii protihráčov, sa budú môcť niečo od „Kuba“ priučiť a to už túto sobotu. Od 13. h je na programe úvodný zápas tradičného turnaja Memoriál Pavla Harničára, niekdajšieho prezidenta klubu a starostu obce. Okrem domácich sa ho zúčastnia tiež susedné Hermanovce, Hrabkov a výber Martina Jakubka. Fanúšikovia koženej sa majú na čo tešiť.

Prvé dva majstrovské zápasy sezóny 2017/2018 hrá Chminianska Nová Ves v domácom prostredí. Ďalší zážitok pre hráčov súpera... „Prídu k nám Nemcovce a po nich Šarišské Dravce. Bude to pre hostí určite zážitok. A veríme, že aj pre nášho pokladníka,“ zasmial sa P. Kalina.

Foto: www

 

 

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť