fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Žiadna súťaž v Prešovskom a Sabinovskom okrese nie je na najvrchnejších priečkach taká zaujímavá, ako 8. A liga. Už počas zimnej prestávky traja otvorene hovorili o jedinom cieli, ktorým je postup, v tom čase bol v hre ešte aj štvrtý potencionálny víťaz. Medzitým dvaja „odpadli“, Ličartovce a Chmeľov, a ostali už len dvaja. Ich deň D, alebo z pohľadu obidvoch aj zápas roka, je tu čochvíľa. Už o niekoľko desiatok hodín bude jeho úvodný výkop. OŠK Kapušany hostí od 16. h TJ Sokol Hrabkov. Domáci majú na čele tabuľky najtesnejší náskok (55 resp. 54 bodov). Oslovili sme zástupcov obidvoch táborov.

„Ideme jednoznačne vyhrať. Nechceme zostať pri aktuálnom bodovom rozdiele a až do konca súťaže potom hrať pod tlakom. Keby sa nám v nedeľu podarilo dopracovať k štvorbodovému náskoku, dýchalo by sa nám oveľa voľnejšie,“ dal sa počuť prezident OŠK Kapušany Stanislav Terez. Vyslovil prianie, aby sa počasie do konca týždňa, ako sa hovorí, umúdrilo, aby hlavne terén bol taký, na ktorom by sa dalo hrať. „Bez ohľadu na výsledok ide aj o to, aby obidve mužstvá mali podmienky na futbal, akým potešia oko diváka.“ Mužstvo spod starobylého hradu nastúpi v plnej sile, dedina žije týmto šlágrom prakticky už minulej nedele po úspešnom vystúpení v Ličartovciach, po ktorom, ako už o tom bola zmienka, sú šance „exligistov“ na vyššiu súťaž minimálne. „Miestny rozhlas pozýva všetkých na tento súboj, rozvešali sme aj plagáty po obci. Dúfam, že padne divácky rekord ostatných rokov,“ nádejajú sa miestni priaznivci koženej. Možno ich prídu povzbudiť aj ich bývalí hráči či tréneri, známe osobnosti z futbalového prostredia. „Pôsobili tu Marián Prusák, Miroslav Sopko, Viliam Luberda, Viliam Vidumský. Pochválime sa tiež Martinom Regálym, súčasným hráčom fortunaligových Michaloviec. Obliekal náš dres v sezóne 2010/ 2011, ako dorastenec dal osemnásť gólov, desať za A mužstvo. Čím väčšia podpora z hľadiska, tým máme väčšie šance na víťazstvo,“ dodal S. Terez.

15 kap

Foto: V. Zamborský              

Prezident TJ Sokol Hrabkov Daniel Mihok je v strehu. Prichádza zápas, na ktorý myslí už od začiatku jari. Priznal, že aj hráči cítia tlak, nie však zo strany fanúšikov... „To nie, nikto nenalieha, netlačí na pílu. No chlapci dobre vedia, že ide v podstate o všetko. O ich úsilie, ktoré trvá už od leta minulého roka. O to, či teraz nevyjde navnivoč.“ Hostia musia vyhrať, no náš spolubesedník otvorene hovorí, že vsadiť predovšetkým na ofenzívnu kartu by bolo veľkým hazardom. Po jednom inkasovanom góle vraj ešte existuje šanca na zvrat, no po dvoch je už veľmi malá. „Prioritou bude zabezpečená obrana a protiútoky. Čo ukážu domáci, to netuším. V jeseni u nás to boli z ich strany odkopávané lopty siedmimi brániacimi hráčmi na ich polovici. Akurát viem, že sa v zime posilnili. Uvidíme...“ Na súpiske TJ Sokol, podľa vyjadrenia D. Mihoka, nebude nikto chýbať. K dispozícii je aj uzdravený Ján Lipták, ktorý patrí k najskúsenejším hráčom mužstva. Po Kapušanoch by už podľa vyžrebovania nemal nasledovať súper, ktorý by mohol byť pre Hrabkov vážnejšou prekážkou. No predsa len, prezident klubu sa zmienil o jednom. Čaká ich potom ešte vystúpenie vo Svinnej, kde je, hokejovou terminológiu povedané, ihrisko s kanadskými rozmermi. „Úzke, postranná čiara je od šestnástky vzdialená vari dva metre. Či kopete roh, alebo hádžete aut, je to skoro jedno. No toto je budúcnosť, aktuálne nás môže zaujímať, v akom stave je trávnik v Kapušanoch a nič viac.“

16 hrab

TJ Sokol Hrabkov, horný rad zľava: Peter Janiga - kameraman, Matej Švec, Ján Kračinovský, Jaromír Marušák, Ivan Tomečko, Kristián Vaľuš, Jakub Harničár, Tibor Šelemba, Damián Petra, Rastislav Tobiáš, Lukáš Poláček, Ján Lipták, Jozef Marušák - kapitán, Peter Čech, Jozef Lipták st. - správca ihriska, Marek Lipták – tréner. Dolný rad zľava: Patrik Lipták, Peter Stahovec, Jozef Lipták ml., Daniel Mihok - prezident klubu, Rastislav Holub, Slavomír Lukáč, Dominik Kuchár, Lucia Stahovcová - lekárka mužstva.

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť