fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Našou najväčšou aktuálnou výzvou je zastaviť dlhodobo klesajúci záujem verejnosti o futbal. Zmena spoločenského systému a konkurencia iných spoločenských odvetví dostala futbal do náročnej pozície. Podľa vývoja demografie a aj medzinárodných analýz je záujemcov o najrozšírenejšiu hru na planéte čoraz menej, hoci futbal svojou jedinečnosťou a atraktivitou vie aj dnes očariť vysoké percento mladých ľudí. 

test sfz rusovce 346

V minulom školskom roku 2017/18 začal SFZ realizovať projekt v spolupráci s klubmi s licenciou Futbalovej akadémie a Útvaru talentovanej mládeže, ktorý je zameraný na popularizáciu futbalu u detí v materských školách, s názvom Dajme spolu gól“ (pravidelné pohybovo-športové aktivity so zameraním na futbal). Projekt bude pokračovať aj v školskom roku 2018/19 s možnosťou zapojenia nových, ďalších materských škôl, resp. základných škôl s materskou školou, ktorých počet je však regionálne limitovaný. 

Pre kluby s licenciou Futbalovej akadémie (FA) platí podmienka o spolupráci so štyrmi MŠ / ZŠ s MŠ na základe licenčného systému mládeže SFZ pre sezónu 2018/19. Pre kluby s licenciou útvaru talentovanej mládeže (ÚTM) platí podmienka o spolupráci s dvomi MŠ / ZŠ s MŠ na základe licenčného systému mládeže Slovenského futbalového zväzu pre sezónu 2018/19. Pre kluby s licenciou "čakateľ" platí odporúčanie o zapojení sa do projektu  a spolupráca s jednou MŠ / ZŠ s MŠ pre sezónu 2018/19.

V priebehu dvoch rokov chceme nadviazať podobným projektom na 1. stupni základných škôl.
Projekt Dajme spolu gól je súčasťou Grassroots programu Slovenského futbalového zväzu a jeho tvorcovia od projektu očakávajú zapojenie väčšieho počtu chlapcov a dievčat do hrania futbalu a nárast členskej základne SFZ - detí od 5 do 10 rokov v rámci „Strategického plánu rozvoja futbalu“ na Slovensku pre roky 2018-2022.

Bližšie informácie pre štatutárov materských škôl / základných škôl s materskou školou o podmienkach zapojenia sa do projektu DAJME SPOLU GÓL v školskom roku 2018/19 sú k dispozícii na https://www.dajmespolugol.sk/projekty/materske-skoly-futbalove-aktivity

 

 

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť