fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Radosť z futbalu si dopriali v 3. kole 6. ligy ObFZ Prešov futbalisti FK Slovan Pečovská Nová Ves. Súpera vo farbách TJ Šľachtiteľ Malý Šariš zdolali vysoko 5:2, po polčase 3:1 (góly: Erik Lipták 2, Norbert Dujava, Ján Fecko, Peter Baláž – Šimon Kušnír, Marián Balčák z 11 m).

Výrazný podiel na ich víťazstve mala vydarená úvodná štvrťhodina, počas ktorej dvakrát skórovali. Čo bolo potom - rozprával tréner Tomáš Tall... „Potom prišlo naše tradičné poľavenie, ktorým sme hosťom dovolili skórovať a vrátiť sa do zápasu. Išlo o hrubú chybu v našej defenzíve. Razom sa vytratila istota z našich kopačiek, prekvapilo ma, ako dokáže jeden gól takto rozladiť našich hráčov. Ešteže dokázali streliť gól do šatne, inak by to bolo cez prestávku len o upokojovaní hláv a o ničom inom.“ V druhom polčase Malý Šariš nedokázal odpovedať rovnakou mincou, nepomohli ani tri striedania a tak sa gólovo ozvali znova domáci. Bolo to na začiatku záverečnej štvrťhodiny, akoby sa nadýchli k záverečnej prevahe, potom zvýšili už na 5:1, aby v závere opäť ponúkli šancu súperovi na kozmetickú úpravu konečného rezultátu zo značky bieleho bodu.

VZ5 7899

„Samozrejme, že to bola zbytočná jedenástka. Keďže sme mali, vďaka poctivej letnej príprave, vo finiši viac fyzických síl, malo sa hrať stále na našej útočnej polovičke a nebolo by k tomu došlo,“ poznamenal mladý tréner, možno najmladší v najvyššej okresnej súťaži, ktorý sa takpovediac obetoval pre klub a v 25 rokoch zavesil kopačky na klinec. Hoci, pre istotu, ho na stenu nepribil príliš vysoko... „Tak je, pre istotu. Keď by sa stalo, že sa nás zíde na zápas málo, napíšem sa na súpisku a vybehnem na ihrisko na posledných desať, pätnásť minút.“ Prečo sa takto rozhodol a či mu futbal nechýba? Opýtali sme sa. „Chýba, no keďže trénujem aj dorastencov, nedá sa robiť viac vecí naraz na sto percent. Predtým som tri roky viedol žiakov nášho klubu a mal som možnosť sa v tomto uistiť. Keď chcete niečo robiť poriadne, treba sa tomu venovať naplno.“

VZ5 7963

Po troch kolách majú hráči Pečovskej Novej Vsi na konte šesť bodov. V premiére doma zdolali Nemcovce 4:1, v druhej runde prehrali v Kendiciach 3:5, s Malým Šarišom to bol tiež päťgólový zápas, no tentoraz v ich prospech. „Vieme, na čom máme popracovať. Na tom, aby sme neinkasovali zbytočné góly vtedy, keď si vypracujeme náskok a treba ho naopak zvýšiť. Celkovo na zlepšení defenzívy, ktorú sme mali vlani, tuším, druhú najhoršiu. Rovnako na disciplíne, lebo aj vysoký počet žltých kariet bol našou nelichotivou vizitkou. Dve sezóny záchranárskych prác stačili, v tejto by sme si konečne chceli vychutnať niektorú z pozícii v hornej polovici tabuľky.“ Najbližšie čaká zverencov T. Talla meranie síl v Rožkovanoch. „Získali ešte len bod, takže to bude ťažké,“ naznačil vyhliadky na najbližšiu nedeľu.

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť