fbpx


Meniny dnes: zajtra:

TJ Sokol Hrabkov a ŠK Gregorovce. Dve mužstvá v sezóne 2016/2017 s podobným osudom, no – ako o tom rozhodla ostatná futbalová nedeľa, nakoniec s úplne rozdielnym. Aspoň čo sa týka leta roku 2017. Obaja usilovali o postup do vyššej súťaže – do 7. ligy ObFZ Prešov. Gregorovce z 8. B ligy, Hrabkov z 8. A ligy. Absolvovali dôležité duely, neraz médiami označené ako zápas roka. Netušili však, že skutočný zápas roka príde až po poslednom kole ročníka 2016/2017. Keďže sa Dulova Ves do 7. ligy neprihlásila, vedenie zväzu dalo možnosť zabojovať o miestenku do spomenutej súťaže v priamom súboji. Ten sa odohral na ihrisku v Haniske. Gregorovce vyhrali 3:2, včera mali na stránkach Prešovského večerníka priestor len zástupcovia víťazného celku, tréner Andrej Sokol a autor hetriku Adrián Frič. Hrabkovčanom do reči veľmi nebolo, no včera sa s nami prezident klubu Daniel Mihok (na samostatnej fotografii) už v telefóne ochotne rozprával. Položili sme mu niekoľko otázok...

Do reči vám po zápase nebolo. Asi ste boli dosť sklamaní. Ako veľmi?

Poriadne. Kto má pozná, vie, že hrabkovský futbal je pre mňa srdcovkou. Každá prehra preto mrzí. V takomto zápase zvlášť...

Súper bol však, podľa názoru mnohých, lepší...

S tým súhlasím. V našom mužstve je súce potenciál, no aj neskúsenosť a to rozhodlo. Máme iba dvoch tridsiatnikov, Jána Liptáka (32) a Rastislava Holuba (34), tí na všetko nestačili. Ostatní chlapci ešte len zbierajú ostrohy. Nikdy nehrali inú, než okresnú súťaž, asi to bolo na súboj takého významu málo. A pochváliť ešte treba brankára Damiána Petru, ktorý podal vynikajúci výkon.

a2a27e00 91dd 49b4 9f07 6059d88a9435

Začali ste však dobre.

Začali, no po našom vedúcom góle hráči prestali hrať. Neskôr rezignovali po vyrovnávajúcom zo strany Gregoroviec, gól na 1:2 ich dal psychicky dole. Prosto, dôležitosť stretnutia nezvládli predovšetkým v hlavách a potom ich zákonite neposlúchali ani nohy.

Rok 2017 asi nebude pre futbal vo vašej obci najšťastnejší. Prehrali ste najprv súboj na diaľku o priamy postup s Kapušanmi, teraz ste zahodili možnosť na reparát.

To áno. Chlapci zahodili, čo im futbalový pánbožko ponúkol. No ja stále tvrdím, že náš čas príde. Pred tromi rokmi hrozil u nás zánik futbalu. Avšak, vtedy, na výzvu starostu, ako znie ten známy slogan, sme sa spojili pre futbal. Progres je odvtedy badateľný. Štvrté miesto, teraz druhé. Už teraz dávame znova všetkým najavo, že sme na svojich cieľoch v 8. A lige nič nezľavili. Opäť pôjdeme za postupom.

a6650208 cb0c 4d88 9c96 f259f6f5846d

Predvlani, pri zrátaní bodov, boli nad vaše sily Dulová Ves, Lemešany a Ličartovce. Naposledy Kapušany. Koho teraz vyzývate na súboj?

Ak máte na mysli, ktorých súperov považujeme za najvážnejších, podľa mňa to budú Kokošovce a Lemešany. Na obidvoch sa tešíme, rovnako na tých ostatných.

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť