fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Je v 8. A lige ObFZ Prešov už o všetkom rozhodnuté? Otázka je namieste po tom, čo v nedeľu v súboji dvoch najlepších celkov súťaže zdolali vedúci OŠK Kapušany druhý TJ Sokol Hrabkov 2:0 (góly: Igor Masrna, Adrián Anderko). Líder má na čele štvorbodový náskok, do konca sezóny ostáva ešte šesť kôl. Je teda o všetkom rozhodnuté? Určite nie, zaznelo z obidvoch táborov. Aj preto, lebo mužstvo spod starobylého hradu si musí náskok strážiť a podľa vyjadrenia hostí ešte ani zďaleka neskladajú zbrane. Vraj to bude zaujímavé aj naďalej.

„My sme maximálne spokojní, hlavne čo sa týka výsledku. V prvom polčase sme mali prevahu, no hráči ju využili na strelenie len jedného gólu. V druhom sme sa dali zatlačiť do defenzívy, našťastie ostalo konto nášho brankára čisté,“ poznamenal prezident OŠK Kapušany Stanislav Terez, ktorý je toho názoru, že súboj mal úroveň siedmej ligy. Podľa vyjadrení z obidvoch táborov poľský rozhodcovský trojlístok (Artur Szelc, Albin Kijowski, Dávid Klamut Dávid) pískal k obojstrannej spokojnosti.

VZ3 4378

„Bez ohľadu, ako to všetko nakoniec dopadne, postup by si zaslúžili obaja súperi,“ myslí si S. Terez. Pred obidvomi je ešte šesť prekážok. Kapušany čaká nepríjemný duel už najbližšiu nedeľu, jeden z dvoch, ktoré prvý muž kapušianskeho futbalu označil už minulý týždeň za kľúčový. „Hráme vo Svinnej kde je takým malým strašiakom úzke ihrisko. No a potom je tu Chmeľov, ktorý sa rýchlo otriasol a naposledy vyhral v Ovčom 5:4. Som toho názoru, že, hoci pociťujeme v každom meraní síl, ako sa súperi na nás chcú vytiahnuť, toto bude ešte niečo navyše. Oni do zápasu s nami dajú úplne, úplne všetko, tak to cítime a musíme sa na to pripraviť. Navyše sú jediným tímom, ktorý u nás dokázal v tejto sezóne uspieť, keď tu zvíťazil v jeseni 2:1.“

Prezident TJ Sokol Hrabkov Daniel Mihok bol mierne sklamaný. Hovoril o veľkej smole a naopak o šťastí na strane domácich. Výsledok nie je podľa neho spravodlivý. „Nemáte nárok aspoň na bod, keď nastrelíte dvakrát brvno? Lukáš Polaček mohol byť mužom zápasu, lebo to bol on, ktorému sa to stalo. Okrem toho Peter Stachura nepremenil samostatný nájazd, Ján Lipták netrafil zblízka odkrytú veľkú časť brány a raz domáci vykopávali spred čiary. Toľko môžem k tomu zápasu povedať.“

VZ3 4570

Čo ďalej? Okrem iného musia Hrabkovčania čakať na zakopnutie súpera, no už nie iba v jednom stretnutí... A stále bojovať. „Áno, zbrane neskladáme. V hre je ešte osemnásť bodov zo šiestich stretnutí. Tak ako treba vždy bojovať od prvej do deväťdesiatej minúty, tak aj od prvého do posledného kola.“ Bez ohľadu na to, ako sa táto sezóna skončí, v Hrabkove sú s dosiahnutými výsledkami spokojní. „Pred dvomi rokmi tu skoro končil futbal, zachránili sme ho päť minút pred dvanástou. Vlani sme skončili štvrtí, teraz je tu situácia, kedy sa nám druhé miesto máli. Znamená to, že napredujeme a o rok budeme k sebe ešte náročnejší,“ dodal D. Mihok.

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť