fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Po prvýkrát v histórii...

Dvaja bratia na ihrisku v niektorom z mužstiev v pohárovom zápase Prešovského a Sabinovského okresu – to tu za 22 rokov určite bolo a možno nie raz. Dvaja bratia vo finále mohlo byť už zriedkavejším javom. Je tu však iný unikát. Podľa dostupným informácií po prvýkrát v histórii obliekli dvaja súrodenci v tom istom dueli rovnaký dres, v tomto prípade to však bol rozhodcovský. Ide o Mareka Ciska a Štefana Ciska. No a novinkou bolo aj vôbec prvé delegovanie ženy vo finálovom pohárovom zápase. Timea Brutvanová sa tak stala už v mladom veku priekopníčkou. Nuž, patrí sa zablahoželať.

Neslávne slávna postava

Určite ňou nebol nikto zo strážcov pravidiel, ale Miroslav Janič. Stredopoliar víťazného celku sa zviditeľnil prvým gólom, neskôr druhým. Potom uvidel žltú kartu za rečnenie a o sedem minút neskôr za odkopnutie lopty druhú. Na sedemnásť (plus štyri) minút tak oslabil svoj kolektív. „Ani jedna karta nemusela byť, to priznávam. Ďakujem spoluhráčom, že náskok ubránili, nebolo to v závere jednoduché,“ dal sa počuť dobrý aj „zlý muž“ rožkovianskeho tímu.   

Jeden uhádol

Výsledok súboja o víťazný pohár tipovalo v bulletine viacero osobností. No uhádol ho len jeden, asistent trénera FK Rožkovany Peter Čekan.  

alt

Pod tri nešli

Pohárová púť každého z finalistov „trvala“ štyri zápasy. Rožkovany v žiadnom zo svojich stretnutí nedali menej než tri góly (Terňa 3:1, Torysa 3:0, Žipov 3:1, Brezovička 3:2). Brezovička a jej rezultáty však boli zaujímavejšie. V prvom kole zdolala Šarišské Dravce v druhom to bola prestrelka ako na divokom západe a remíza v riadnom hracom čase s Uzovským Šalgovom 6:6. Na penalty vyhrala 4:2. V tretej runde pravý opak – bezgólová remíza s Nemcovcami, no pevnejšie nervy v penaltovom rozstrele (4:3). A ktovie, ako by sa im bolo darilo vo finále, keby zo záverečného tlaku dokázali streliť vyrovnávajúci gól... To sa už nikdy nedozvieme.

Strelci

Najlepším kanonierom 3b Letného pohára ObFZ Prešov 2016 sa stal päťgólový Peter Michalek z Brezovičky. O jeden presný zásah mal na konte Peter Nehila z Rožkovian, ktorý však hral len v dvoch zápasoch. Po štyri góly zaznamenali Filip Fekete z Uzovského Šalgova a Jozef Urban zo Žipova, po trikrát sa trafila štvorica: Peter Olejník (Žipov), Tomáš Lopáček (Ľubotice B), Peter Jakubko (Lemešany) a Miroslav Janič (Rožkovany).

alt

Smoliari a šťastní

Za tých sa dajú označiť mužstvá, ktorá absolvovali penaltové rozstrely. V prvom rade hráči Nemcoviec. V úvodnom kole hrali po 90 minútach nerozhodne s Dulovou Vsou 1:1 a povesť šiestoligistu ratovali v jedenástkach (7:6). V tretej runde už Nemcovčania po kopoch z bieleho bodu smútili. Po bezgólovej remíze s Brezovičkou prehrali na penalty 3:4. A ešte raz Brezovička a už raz spomenutý súboj s Uzovským Šalgovom v 2. kole. Po neuveriteľnom výsledku 6:6 nasledovali penalty, ktoré sa skončili 4:2 v prospech neskoršieho finalistu.

Niečo o futbale v Kamenici

Kožená nemá v tejto obci za Lipanmi až tak veľmi bohatú históriu. Tamojší hráči ju začali naháňať až v roku 1975. Športový areál však v roku 2012 začali zveľaďovať, vybudovali budovu so všetkým, čo dnes patrí k štandardu. Šatne so sociálnymi zariadeniami a sprchami, kancelárie, klubovňa, bufet. Prosto, všetko na jednotku, K tomu vzorne udržiavaný trávnik. Navyše, súčasťou areálu je novovybudované klzisko, ktoré v zime slúži na hokej a korčuľovanie. Jednoducho povedané, takto to vyzerá, keď ľudia v obci hovoria, že starosta (v tomto prípade Ladislav Urda) sa stará.  

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť