fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Vitaj futbal – povedali si cez víkend už aj priaznivci tohto športu v dedinách a dedinkách Prešovského a Sabinovského okresu. Aj v Terni, hoci tam mala jarná premiéra tŕpku príchuť. Domáci v zápase 16. kola 7. ligy podľahli Petrovanom 1:2. V koncovke sa presadili Marián Cvoreň, resp. Andrej Jurko a Lukáš Barej.

VZ3 9249

Sedemdesiat minút sa veľmi nebolo na čo pozerať, no potom videli diváci o niečo viac, a predovšetkým už aj góly. Prvý z pokutového kopu po zákroku, o ktorom nikto na ihrisku nediskutoval. M. Cvoreň si postavil loptu na biely bod, umiestnil ju na milimetre presne k ľavej žrdi. Brankár hostí Jakub Jánošík síce vystihol smer, no strela bola dostatočne prudká. Zdalo sa, že hráči Terne v zostávajúcich necelých dvadsiatich minútach dokážu ubránil najtesnejší náskok. Aj sa im to darilo, no len do 84. minúty „a potom prišla šesťminútovka ako zo zlého sna,“ dal sa počuť prezident klubu Pavol Tokár. „Robíte si zálusk na tri body, odrazu musíte rátať už len s jedným a nakoniec nezískate ani ten. Ťažko bolo reagovať na vyrovnávajúci gól a v poslednej minúte ešte dostanete ďalší. Najlepšie je čo najskôr zabudnúť,“ dodal.

VZ3 9260

Prvý muž petrovianskeho futbalu Jozef Valent si pochvaľoval výsledok aj preto, lebo na lavičke mali, oproti štyrom domácim, len jedného hráča na striedanie. „Ach jaj. Čo vám poviem. Štyri dni pred zápasom si vykĺbil koleno Ľuboš Vargečko, neminie ho ďalšia operácia. Dvaja hráči museli v nedeľu do práce, René Mihaľ nám pred zápasom oznámil, že končí s futbalom. Už len za toto súženie sme si víťazstvo zaslúžili.“ J. Valent priznáva, že gól na 1:1 im akoby spadol z neba. „Jurko sa, niekde na úrovni našej lavičky, skôr zbavoval lopty, lebo sa k nemu blížili dvaja protihráči. Tá vyletela poriadne vysoko a potom padala dole, stále bližšie a bližšie k bráne, až nakoniec skončila v sieti. Nikto nečakal, že zaletí až tak ďaleko - a že z toho bude gól, to ani toľko. Zato presný zásah na 1:2 už bol po ukážkovej spolupráci v šestnástke, predchádzali mu dva, tri pekné akcie, ktoré sme ešte nedokázali úspešne zakončiť. Bič tak plieskal na konci a my sme sa mohli tešiť z troch bodov,“ dodal na záver.

 

 

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť