fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Aj keď už vraj nie je takým vychýreným strelcom, ako býval v časoch najväčšej slávy, aj tak by jeho tím asi nebol tam, kde je teraz. Aj naposledy, v meraní síl 10. kola 6. ligy ObFZ Prešov, „vykopal“ tromi gólmi tri body a pričinil sa tak výraznou mierou o pokojný stred tabuľky (6. miesto). Kto detailnejšie sleduje dianie v najvyššej okresnej súťaži, určite vie, o kom je reč. Jozef Pokuta má po domácom vystúpení s Chmiňanmi (3:2, za hostí skórovali Marián Bendík a Rudolf Bendík) priemer jeden gól „a niečo“ na jeden zápas. „Založil si rodinu, už stihol splodiť aj potomkov a futbal musel ísť pochopiteľne čiastočne bokom. Tak to už v športovom živote chodí,“ dal sa počuť prezident TJ Družstevník Hermanovce Vladimír Karabinoš.

VZ3 9833 kopie

Na margo deväťdesiatich minút proti Chmiňanom, ako aj hetriku J. Pokutu, poznamenal: „Jožko dostal tri prihrávky ako na podnose, kedy musel už iba tvrdo a presne zakončiť a to on vie. Keď bolo v 26. minúte 3:0, mysleli sme si, že si chlapci potajme v kabíne povedali, ako susedom naložia desať, no prerátali sme sa,“ zasmial sa prvý muž hermanovského futbalu. Iba v prvom polčase boli domáci lepším mančaftom, no v jeho samom závere inkasovali zo štandardnej situácie po zbytočnej chybe gól na 3:1. A práve táto lopta v sieti, inak spoľahlivého iba 17-ročného brankára Jakuba Babuščáka, bola predzvesťou ďalšieho vývoja... „Hneď po výmene strán na nás hostia vybehli, po necelej hodine hry pridali druhý gól. Celkovo druhý polčas patril im, prinútili nás báť sa o výsledok do poslednej minúty. Hoci sme nakoniec vyhrali, s predvedeným výkonom v globále spokojní byť nemôžeme. Okrem spomenutého Jožka Pokutu a stredopoliarov Adama Karabinoša a Stana Dugasa ostatní veľmi nepresvedčili.“

VZ7 4139 kopie

V nedeľu čaká futbalistov Hermanoviec vystúpenie v Dubovici. „Je tam veľké ihrisko, na ktorom sa dobre hrá, no vzhľadom na ich postavenie v tabuľke bude o to ťažšie získať aspoň bod. Uvidíme,“ dodal V. Karabinoš.           

 

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť