fbpx


Meniny dnes: zajtra:

ZAUJÍMAVÉ VÝSLEDKY - PREKVAPILA TORYSA

(kub) - Nedeľňajšie devätnáste kolo najvyššej oblastnej súťaže – I. triedy – svojimi prekvapeniami možno bezosporu charakterizovat ako prekvapujúce, prvoaprílové.Jesenný líder Fričoviec, ktorý si pred týždňom hravo poradil so silným mužstvom Torysy na jeho ihrisku, stratí doma dva body so záchranou bojujúcimi Miklušovcami. Torysa po domácom výprasku nastrieľa na ihrisku Janova päť gólov. Jeden z favoritov na prvenstvo Dubovica, prehrá doma s posledným Žipovom. Demjata ktorá poskočila na post lídra, rozhodla o svojom víťazstve nad Ražňanami až po premenenom pokutovom kope tri minúty před koncom stretnutia. Bilancia domáci-hostia je 8 3 2 3  12:15.  Padlo spolu 27 gólov. Na čele tabuľky strelcov ostáva Daniel Harčár z Janova, ale na jeden gól sa k nemu priblížil Stano Červeňák z Pečovskej Novej Vsi. Rozhodcovia vylúčili  jedného hráča – J. Vargu z Janova.

DEMJATA – RAŽŇANY 1:0 (0:0)

V pomerne rozháranom stretnutí, v ktorom domáci nevedeli násť správny kľúč k zdolaniu bránky Ražňan a otvoriť skóre vo svoj prospech, rozhodlo sa o víťazstve Demjaty až v 87. minúte. Za vrazenie do súpera v pokutovom území, ktorého sa dopustil Gabriel Jusko, bol nariadený pokutový kop, ktorého úspešným exekútorom bol Peter Leško – 1:0. Rozhodoval Krivjančin.

ŽK: M. Ciberej, G. Jusko (obaja Ražňany).

 

HERMANOVCE – HANISKA 4:0 (4:0)

O vysokom víťazstve domácich sa rozhodlo už v prvom polčase. Domáci hráči sa s vervou pustili do súpera, chýrili aktivitou, pohybom s rýchlou a presnou kombinačnou hrou, ktorou dokázali rozvrátiť obranu Hanisky. Skóre otvoril v 10. minúte Stano Dugas – 1:0. Sled ďalších gólov: 12. Peter Grejták, 21. Miro Dzurík, 45. Ladislav Karabinoš. Rozhodoval Leško.

ŽK: M. Basár, P. Kochan (obaja Haniska)

NEMCOVCE – ŠAR. MICHAĽANY 0:2 (0:1)

Hostia potvrdili úlohu favorita a s prehľadom zvíťazili dvojgólovým rozdielom. Boli kompaktnejším, technickejším a taktickejším mužstvom. Domáci prejavili snahu i bojovnosť, ale to nestačilo. Skóre stretnutia otvoril v 32. minúte Matúš Mihok. Po zmene strán upravil stav na 0:2 v 73. minúte Ján Dyc. Rozhodoval Cuprák. ŽK: J. Lackanič – M. Dubecký.

DUBOVICA – ŽIPOV 1:3 (0:1)

Domáci hráči pripravili svojim priaznivcom nepríjemný prvoaprílový žartík, keď dvojgólovým rozdielom podľahli poslednému mužstvu tabuľky. Hostia nehľadeli na tabuľkové postavenie, ale od začiatku začali s chuťou a vervou. Pre domácich nebolo varovaním ani to, že hostia sa ujali vedenia v prvom polčase. Bojovnosť a túžba po víťazstve hostí napokon slávila úspech a jedno z najväčších prekvapení kola. Za domácich skóroval Maroš Pyda, za hostí bol dvakrát úspešný Peter Olejník, raz Laco Kaleja. Rozhodoval D. Béreš.

ŽK: M. Andrija – T. Dzuríček. 

PEČ. NOVÁ VES – KOJATICE 2:1 (2:1)

O osude stretnutia sa rozhodlo už v prvej polovici hry. Strelecký účet otvoril v 15. minúte Stano Červeňák – 1:0. V 38. minúte zvýšil na 2:0 Dávid Vranko. Už o minútu dal z hostí kontaktný gól Tartaľ – 2:1. Hostia však svoj úmysel získať nejaký ten bodík nedokázali realizovať. Domáci hráči umnou taktickou hrou si svoje víťazstvo uchovali. Rozhodoval Baloga.

ŽK: Š. Kollár, J. Raca – J. Aštary.

JANOV – TORYSA 0:5 (0:1)

Studenú sprchu zažili fanúšikovia domáceho Janova. Ich vychýrení strelci vyšli naprázdno, kým na druhej strane Martin Jašš z mužstva Torysy exceloval  a troma gólmi rozvrátil obranu i sebavedomie Janovčanov. Sled gólov: 16. minúte – Martin Jašš, 47. a 58. – Martin Jašš, 69. Stano Hudymač, 83.- Laci. Rozhodoval Valko.

ŽK: J. Makovický – D. Oľšavský, M. Brilla, ČK: J. Varga (Janov).

FRIČOVCE – MIKLUŠOVCE 2:2 (2:0)

Aj v tomto stretnutí sa domáci priaznivci dočkali  nepríjemného prvoaprílového prekvapenia. Domáci v prvom polčase bez väčších problémov dokázali si urobiť dvojgólový náskok, keď v 13. minúte skóroval Marek Imrich – 1:0, a v 26. minúte zvýšil na 2:0 Peter Marciňák. Po zmene strán domáci sa začali zahrávať s futbalovou šťastenou a snažili  sa o „profesorský„ futbal. To sa im vypomstilo. Hostia zvýšili bojovnosť a vycítili príležitosť na zisk nejakého bodíku. V 52. minúte dal kontaktný gól Marián Mikula a v 75. minúte Pavol gaboš vyrovnal. Rozhodoval Kunaj. ŽK: T. Jačišin – E. Adam, D. Ivan, M. Čuchta. 

PETROVANY – VYŠNÁ ŠEBASTOVÁ 2:2 (1:1)

Vo vyrovnanom stretnutí zrodila sa repríza. Vedenia sa ujali domáci v 41. minúte gólom Daniela Petrušku, ale ešte v záverečnej minúte polčasu vyrovnal na 1:1 Martin Baran. Po zmene strán išli do vedenia hostia vlastným gólom Dana Petrušku. Ten istý hráč svoju chybu napravil už o minútu na to, keď v 56. mMinúte vyrovnal na 2:2 Rozhodoval Ružbarský. ŽK: M. Koma, D. Petruška – M. Štefančík.

Tabuľka strelcov I.triedy po 19.kole :

18 gólov – D. Harčár (Janov), 17 – S. Červeňák (Peč.N.Ves), 12 – P. Marciňák (Fričovce), 11 – M. Jašš (Torysa), D. Petruška (Petrovany), Maroš Pyda (Dubovica), 10 – R. Albert (Ražňany), D. Kozák (Š. Michaľany), 9 – R. Gajdoš (Hermanovce), 8 – V. Drobňák (Š. Michaľany), M. Marinica (Hermanovce), 7 – D. Čorba (Žipov), P. Gaboš (Miklušovce ), J. Kacvinský (Fričovce), M. Kočiško (Haniska), P. Vybíral (Š. Michaľany), 6 – J. Berdis (Torysa), R. Holub (Janov), J. Kozák (Fričovce), P. Olejník (Žipov), T. Sepeši (Nemcovce).  

 



Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť