fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Reč je o futbalistoch TJ Družstevník Tulčík. O ich jesenných radostiach i starostiach sme sa rozprávali s trénerom Milošom Kovaľom. A samozrejme, aj o Jedenástke roka 2023 a Futbalistovi roka 2023 uvedenej súťaže...

Ako hodnotíte prvý „polčas“ sezóny 2023/24?

Rovnako ako asi všetky kluby na tejto úrovni, aj my sa pasujeme s nedostatkom hráčov. Chlapci chodia na turnusy do zahraničia, niektorí majú zmeny počas víkendov. Keď sa k tomu pridá zranenie alebo nedajbože disciplinárny trest, ako tréner mám z toho hlavu v smútku. Väčšiu časť jesennej časti nám odchytali hráči z poľa, ktorí sa tejto príležitosti chopili viac ako úspešne. Je však treba chlapcov pochváliť za disciplinovaný prístup k zápasom, nakoľko nikto nebol potrestaný červenou kartou. Jesenná časť nevyšla podľa mojich predstav, ale mali sme vydarenú šnúra štyroch víťazstiev v rade, dve doma a dve vonku, ktorú zastavila až Ruská Nová Ves.  Momentálne sme už začali so zimnou prípravou v hale, no keď to počasie dovoľuje, aj na multifunkčnom ihrisku.

Zápasy, ktoré boli niečím „iné“.

Určite gólová prestrelka v Haniske. Prehrávali sme 0:2, otočili na 3:2, neskôr vyrovnali na 4:4 a nakoniec prehrali 4:7. Za prehru 0:2 s Ruskou Novou Vsou chlapcov haniť nebudem, nebol dôvod, do toho zápasu dali všetko. S ašpirantom na postup hrali vyrovnanú partiu, inkasovali v záveroch obidvoch polčasov. Doma s Fričovcami súper viedol od tretej minúty, no my sme dokázali vďaka kolektívnemu a precíznemu výkonu nakoniec zvíťaziť vysoko 5:1.     

Lídri na súpiske 1. FK...

Lídra si nedovolím označiť, ale pevnými piliermi mužstva sú kapitán Dominik Chromek a náš najlepší strelec Patrik Kostúr.

Zaujímavosť roka 2023

Štart Františka Demeka, dnes už šesťdesiatnika, ktorý žije dlhodobo žije za veľkou mlákou, no počas dovolenky nastúpil vo veku 59 rokov za svoj materský klub.

VZ6 5691

 

Jedenástka roka 2023 9. ligy (podľa rozostavenia 1 – 4 – 4 – 2)

Michal Gajdoš (Ruská Nová Ves) - Daniel Petruška (Petrovany), Daniel Mitrik (Sedlice), Dominik Chromek (Tulčík), Patrik Kostúr (Tulčík) – Lukáš Sabol (Ruská Nová Ves), Damián Hudák (Ruská Nová Ves), Vladimír Vaško (Medzany), Ján Hatok (Petrovany) - Jaroslav Seman (Tulčík), Tomáš Cicoň (Medzany).

Futbalista roka 2023 9. ligy

Ján Hatok (Petrovany).

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť