fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Dva mládežnícke tímy „v správe“ ObFZ Prešov – Sokol Ľubotice a Tatran Prešov, štartovali v Košiciach Šaci na prvom ročníku turnaja kategórie U11 Memoriál Andreja Keresteša. Podujatie, z ktorého by sa mala stať v budúcnosti tradícia, bolo spomienkou na rodáka z Chmeľova, ktorý zomrel v máji roku 2020. Bol rozhodcom v krajských futbalových súťažiach, členom disciplinárnej komisie ObFZ Prešov, trénoval vo viacerých kluboch, vrátane ŠK Chmeľov, ktorému určitý čas aj predsedal. Dlhé roky sa angažoval aj v basketbale, predovšetkým ako tréner.

Okrem dvojice z tunajšieho regiónu sa na turnaji predstavili ďalšie štyri celky: Lokomotíva Košice, FK Čaňa, OFK Slovan Poproč a FK Košická Nová Ves. Hralo sa systémom každý s každým, diváci boli svedkami pätnástich stretnutí. Až v predposlednom dueli sa rozhodlo o definitívnom víťazovi. Potešilo, že trofej za prvé miesto získali nádeje z Ľubotíc (13 bodov). Druhí skončili ich rovesníci z Čane (10 bodov), tretie miesto vybojovali nádeje z Poproča (7 bodov). Nepopulárne zemiaková medaila sa ušla mladým futbalistom Tatrana Prešov (5 bodov), piata pozícia patrila Košickej Novej Vsi (4 body), šiesta Lokomotíva Košice (1 bod).

Výsledky:

Poproč – Čaňa 0:2

Lokomotíva Košice – Tatran Prešov 0:5

Košická Nová Ves – Ľubotice 0:0

Čaňa - Lokomotíva Košice 4:0

Ľubotice – Poproč 3:1

Tatran Prešov - Košická Nová Ves 0:0

Ľubotice – Čaňa 2:1

Košická Nová Ves - Lokomotíva Košice 2:2

Poproč - Tatran Prešov 1:1

Čaňa - Košická Nová Ves 0:0

Tatran Prešov - Ľubotice 0:3

Lokomotíva Košice – Poproč 0:2

Tatran Prešov – Čaňa 0:1

Ľubotice - FC Lokomotíva Košice 8:1

Poproč - Košická Nová Ves 3:0.

Najlepší na jednotlivých postoch - brankár: Alexej Želinský (Košická Nová Ves), strelec: Samuel Štefaník (Ľubotice, 12 gólov), obranca: Lilien Marcinová (Čaňa), hráč: Simon Horváth (Poproč).

Lubotice U11

Víťazný kolektív Sokol Ľubotice U11.

 

Ako vyzerala cesta za úspechom v podaní Chlapcov z „Keľemeša“ ? Nechajme rozprávať trénera Ronalda Sabola: „Bezgólová remíza s Košickou Novou Vsou nemusela byť, keby boli chlapci premenili štyri tutovky. Na druhej strane nás v závere pri nebezpečných brejkoch súpera podržal brankár Adrián Marchevský. Musím dodať, že to ani zďaleka nebolo poslednýkrát na turnaji... S Popročom sme prehrávali 0:1, no vďaka dobrému napádaniu už pred šestnástkou sa podarilo tromi gólmi otočiť vývoj. Proti technicky dobre vybavenej Čani to bol najťažší súboj. V úvode sme odolali jej tlaku, potom dali dva góly po sebe, súper už len znížil. Proti Tatranu nám vyšiel úvodný presing, z ktorého sme vyťažili tri presné zásahy, neskôr zahodili ďalšie tri možnosti. Lokomotíva hrala s mladšími hráčmi, naši to využili na strelenie ôsmich gólov, v závere však zbytočne inkasovali z nenápadnej polostrely. Celkovo bolo kľúčom k prvenstvu dodržiavanie pokynov z lavičky, aktívne napádanie a poctivé obsadzovanie pri bránení. V ofenzíve bola dvojica Štefánik, Harčár pri našich štrnástich góloch.“

Ľubotice reprezentovali: Adrián Marchevský – Alex Ludwig, Šimon Solár, Marek Jusko, Sebastián Humeňaj, Jakub Sivačko, Samuel Štefánik, Stanislav Harčár, Alex Šinglár, Jakub Orečný, Timotej Majirský.

Autorom prvotnej myšlienky organizovať na počesť Andreja Keresteša každoročne takýto turnaj bol syn rovnakého mena: „Myslím, že už prvý pokus môžeme považovať za vydarený. Hralo sa v pekných priestoroch, správca haly nám bol kedykoľvek k dispozícii. Početná divácka kulisa videla pätnásť stretnutí, mnohé so zaujímavým priebehom, napínavou koncovkou. Spokojnosť bola aj s výkonmi rozhodcov. Nikto neabsolvoval turnaj s plným bodovým ziskom, čo ho urobilo ešte zaujímavejším. O celkovom víťazovi a de facto aj o ďalších dvoch medailových priečkach sa rozhodlo až v predposlednom zápase. Tešia nás aj pochvalné slová zo strany hosťujúcich tímov. A z mojej strany vyslovím jedno veľké ďakujem všetkým organizátorom a sponzorom, zvlášť spoločnosti L-MONT. Otec sa určite tam hore teší spoločne s nami,“ poznamenal Andrej Keresteš, ktorý sa angažuje vo futbale v Košickej Novej Vsi a treba zdôrazniť, že predovšetkým funkcionári tohto klubu sa pričinili o vydarený priebeh.

Prečo sa turnaj nekonal v Chmeľove? „Hokejista Marko Milý zomrel len nedávno a prvý ročník memoriálu bude o niekoľko dní v obci Široké. Otec nás opustil pred viac než tromi rokmi a dlho sa nič nedialo. V lete na to údajne v Chmeľove nebol priestor a už som nechcel dlhšie čakať. Rozhodol sa urobiť turnaj pre deti, uprednostniť ich pred dospelými, či starými pánmi. Koniec koncov, mladí sú budúcnosťou tohto športu. Navyše, momentálne bývam v Košiciach, angažujem sa vo futbalovom klube Košickej Novej Vsi, nuž preto...,“ uviedol A. Keresteš.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť