fbpx


Meniny dnes: zajtra:

TJ Rozvoj Pušovce sú tretím tímom, „ktorým pokračujeme“ v ankete mediálna Jedenástka roka 2023 a Futbalista roka 2023 súťaží riadených ObFZ Prešov – 8. a 9. liga. Na otázky odpovedal tréner Jakub Jurečko. Jeho zverenci končili jesennú časť na ôsmom mieste 8. ligy (pred rokom 13. miesto).

Vaše hodnotenie?

Myslím, že môžeme byť spokojní. Podarilo sa nám získať viac bodov, než počas celej minulej sezóny. Mrzia ma však nevyrovnané výkony. Jeden týždeň sme dokázali konkurovať najlepším tímom v našej súťaži, hneď na to sme stratili body s tímami, proti ktorým to bolo nečakané. Ak by sme vedeli udržať konzistentnosť výkonov, určite by sme boli skončili v tabuľke vyššie.

Zápasy, ktoré boli niečím iné...

Stretnutie s Ostrovanmi sme síce prehrali 1:3, no dovolím si tvrdiť, že sme boli väčšinu súboja futbalovejším a nebezpečnejším tímom, čo ma veľmi tešilo. Dôležité bolo aj prvé meranie síl na ihrisku súpera v druhom kole v Jakubovanoch, kde sa nám podarilo vyhrať 5:1 a naštartovať sa k lepším výkonom. Naopak, nerád spomínam na majstráky, v ktorých došlo k zraneniu hráčov, či už na našej alebo na strane súpera. Niekedy samotní hráči, ale aj rozhodcovia, zabúdajú, akú súťaž hráme, a že hráči nie sú profesionáli so zmluvami a poistením, ale každý z nich má prácu, alebo školu.

Lídri na vašej súpiske

Nie sme mužstvo jedného, dvoch lídrov. V každom zápase sa ukáže vždy niekto iný, kto ma upúta výkonom. Na jednej strane je to super, no na druhej nám často chýba hráč, ktorý by vedel vziať zodpovednosť na seba najmä v dueloch, v ktorých sa trápime a strhol zo sebou ostatných. Zopár mien však spomeniem. Z defenzívy napríklad Damiána Polohu, ktorý má, napriek nie vysokej minutáži, dobré gólové štatistiky. Tiež Mariána Migaša – je rýchly a dravý, náš najlepší strelec z krídelnej pozície. V strede poľa je to kapitán Pavol Maťaš, aj keď, podľa mňa, ešte stále neukázal svoje maximum. Dávid Kilian často pomáha v ofenzíve, má výborný prístup k tréningom. Netreba opomenúť ani Maroša Jurečka, ktorý má dlhodobo výborné štatistiky. Blažej Stankovič vyniká vynikajúcim prehľadom v hre a je jedným z našich najtechnickejších hráčov. Pavol Jakab a František Šingľár dokážu neskutočne veľa nabehať. Pavol Migaš je príkladom svedomitej dochádzky na tréningy, snaživosti a progresu. Matúš Biroš dokáže vyhrávať ťažké fyzické súboje. Richard Migaš odchytal vynikajúce stretnutia a mnohokrát nás podržal. A nakoniec, samozrejme, naši dorastenci, ktorí v sobotu absolvujú náročné a kvalitné duely vo svojej vekovej kategórii a v nedeľu to isté za „áčko“.

Zaujímavosť roka 2023?

Neuvediem nič z domácej kuchyne, no ak mám hovoriť za seba, tak poviem iba jedno slovo – Ostrovany.

VZ6 3621

 

Jedenástka roka 2023 8. ligy (podľa rozostavenia 1 – 4 – 4 – 2):

Nikolas Červeňák (Ostrovany) - Erik Bari (Ostrovany), Marián Bendík (Ostrovany), František Husár (Ostrovany), Pavol Jakab (Pušovce) - Marián Migaš (Pušovce), Rastislav Husár (Ostrovany), Oleksandr Kulikov (Víťaz), Miroslav Bendík (Ostrovany) - René Bendík (Ostrovany), Miroslav Šoltýs (Jakubovany).

Futbalista roka 2023 8. ligy:

Miroslav Bendík (Ostrovany).

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť