fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Kolektív nováčika 7. ligy ObFZ Prešov vedie v súčasnosti Rastislav Kaščák. V jeho trénerskej kariére sú Šarišské Michaľany, po Kľušove a Gerlachove, tretím pôsobiskom. Bavili sme sa s ním predovšetkým o ostatných dvoch domácich vystúpeniach, no aj o blížiacom sa nedeľňajšom „lákadle“. 

Proti Uzovskému Šalgovu (1:1) jeho zverenci takpovediac zahodili možnosť zaujať pozíciu lídra najvyššej okresnej súťaže. V tabuľke sú totiž po tomto dueli „až“ na treťom mieste, bod za vedúcou Dubovicou (26) a o skóre za druhým Záborským (25). Zaujímavosťou je, že po dvanástich kolách majú obidva uvedené celky na čelných pozíciách navlas rovnaké skóre 40:17.

Poďme však späť na trávnik v Šarišských Michaľanoch. V spomenutú nedeľu, v čase, keď obidva celky už mysleli na prestávku, udreli hostia z Uzovského Šalgova (0:1). „Pred každým zápasom chlapcov upozorňujem, aby boli koncentrovaní na začiatok a koniec polčasov. Škoda, že si nedali pozor a inkasovali gól do šatne. No slúži im ku cti, že ich to nezlomilo a v úvode druhého dejstva vyrovnali, onedlho dokonca mohli ísť do vedenia,“ poznamenal R. Kaščák. Jedným dychom dodal, že meranie síl malo podľa neho od prvej do poslednej minúty obojstranne dobrú úroveň a diváci videli pekný futbal.

Lenže ani týždeň predtým si hráči Šarišských Michalian akoby nedali povedať a už od siedmej minúty museli doháňať náskok hostí z Hrabkova. „Bol to bol podobný zápas. Od prvej minúty si chlapci išli po tri body. Na konečných 2:1 síce otočili až v závere, no ukázali tak silu kolektívu. Neraz som im už povedal, že keď schádzajú z ihriska s dobrým pocitom, tak je to v poriadku. Zatiaľ ich len spoznávam, vyslovene ma nikto nesklamal, s predvedenou hrou som spokojný.“

VZ6 1988

 

Čo sa nepodarilo naposledy, môže vyjsť najbližšie. V Dubovici je už niekoľko hodín na programe v vzájomná konfrontácia prvého s tretím, šláger 13. kola, alebo, súboj titanov, prípadne futbalový sviatok. Treba veriť, že bude platiť hlavne ten posledný prívlastok. „Postavenie mužstiev v tabuľke sľubuje atraktívny zápas, dúfam že to tak aj bude. Do každého súboja ideme s tým, že ho chceme vyhrať,“ odkázal R. Kaščák hráčom okolo hrajúceho trénera Tomáša Šimka.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť