fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Nestalo sa. Výsledok 2:2 by mohol byť dokonca aj „víťazstvom“ hostí, lebo... Viac v rozhovore s hrajúcim prezidentom klubu Petrom Stašíkom.

To, čo nedokázali v prvom kole Pušovce, po nich Janov, Solivar, atď, atď, to dokázal až na dvanásty „pokus“ Víťaz. Aký je to pocit? Zrejme je to téma číslo jeden v okresnom futbale po uplynulom víkende. Pociťujete to aj vy?

Možno je... No predsa len, poďme po poriadku, lebo, ako sa hovorí, všetko so všetkým súvisí. A preto sa zmienim jedným slovkom aj o nešťastnej domácej prehre 1:2 s Radaticami, o nečakanej výhre 2:0 v Kapušanoch, o ťažko vybojovanom domácom víťazstve 1:0 s Ražňanmi. V polovici jesennej časti sme ukazovali dosť kolísavé výkony. Pred zápasom s Ostrovanami som povedal, že sme ako ten Jánošík, čo bohatým bral a chudobným dával. Chlapcov som požiadal, aby sa pokúsili potvrdiť pravdivosť tejto legendy. A naozaj, k trojbodovému zisku nechýbalo veľa.

Chýbalo naozaj málo, aby víťazom bol Víťaz...

Gól na 2:2 v 90. minúte bol diskutabilný. Po centri Miroslava Kaleju a hlavičke Mariána Bendíka do brvna sa lopta odrazila na zem. Náš brankár ju hneď odkopol, no podľa asistenta rozhodcu už bola predtým za čiarou. A potom sme mali zas veľkú dávku šťastia, lebo po pohotovej rozohrávke sa do veľkej šance dostali hráči Ostrovian. Našťastie skvelý zákrok, podotýkam nie prvý v zápase, ukázal brankár Matej Fabini alias náš „malý Dúbravka“.

VZ7 1554

 

Na vašej strane sa dvomi gólmi blysol Oleksandr Kulikov... Úprimne, bol by Víťaz bodoval aj bez neho?

Tento hráč je neoddeliteľnou súčasťou nášho mužstva, sme radi, že oblieka náš dres. Nešlo o to, že dva presné zásahy dosiahol práve on, no neoceniteľná je jeho schopnosť motivovať pozitívne kabínu, za čo si ho ja osobne veľmi vážim. Ako športovca – futbalistu, no tiež ako človeka.

V tabuľke vám patrí aktuálne šieste miesto. Kedy naposledy bol Víťaz tak vysoko?

Pred tromi rokmi sme zimovali na štvrtej priečke, takže máme čo robiť....

Pred vami je zápas so Žehňou. Piaty Solivar hrá v Jakubovanoch, ktoré na neho strácajú len tri body. Ako veľmi vás láka poskočiť v tabuľke na piatu priečku, prípadne ešte vyššie?

Žehňa vie v plnej sile potrápiť každého. Ja však verím v naše víťazstvo. A ako to dopadne v Jakubovanoch, to neovplyvníme. Čo sa týka tej druhej témy, tvrdiť, že ideme od zápasu k zápasu – to nie je môj štýl. Momentálne sme vďační za aktuálne umiestnenie – iste, aj s božou pomocou. No na konci sezóny by sme chceli byť na pozícii, ktorá nám zaručí účasť v Letnom pohári.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť