fbpx


Meniny dnes: zajtra:

Vitaj futbal, chýbal si nám... Tak nejako si mohli v nedeľu povedať aktéri 9. A ligy ObFZ Prešov. Na programe bolo prvé jarné kolo tejto súťaže, celkovo šestnáste... Hráči Tulčíka mali voľno, ostatní súperili o prvé góly a body v kalendárnom roku 2023.

Na ihrisku FK Furča Haniska sa predstavila TJ Sokol Janov. Šiesty celok tabuľky hostil jesenného vicemajstra. V prvom vzájomnom dueli zvíťazili „sokolíci“ doma 3:2, v odvete zas súper. Opäť najtesnejším rozdielom, tentoraz 2:1. Hostia viedli od 23. minúty po góle Francisca Paľucha, hostitelia tri minúty po prestávke vďaka Dávidovi Kočiškovi vyrovnali a o ďalšie štyri minúty vsietil Tomáš Vysocký rozhodujúci presný zásah – 2:1. Ukážka, ako rýchlo sa dá otočiť vývoj zápasu, bola na svete.

VZ6 3292

 

„Nepozerali sme s kým hráme, ani na dvanásťbodový rozdiel, ktorý bol pred stretnutím medzi nami. Chceme vyhrať každý súboj, platilo to aj teraz,“ dal sa počuť tréner Hanisky Ľubomír Kočík. Lenže o to isté sa usilovali aj chlapci z Janova... „Od prvej minúty dali najavo, že si k nám prišli pre body. Až do prestávky jasne dominovali, boli vždy skôr pri lopte, o krok pred nami. Bolo našim šťastím, že sme v prvom dejstve inkasovali len raz.“ Polčasová debata v kabíne FK Furča bola o nutnosti viac behať a nutnosti väčšej ofenzívnej snahy... „A samozrejme o bojovnosti. Hráčom som zdôraznil, že keď do toho nedajú aj bojové srdce, neuspejú. Pomohlo. Po výmene strán akoby nastúpilo za Hanisku úplne iné mužstvo. Odmenou boli dva rýchle góly. Veľmi rád preto vyslovím pochvalu na adresu svojich zverencov. Mohli sa presvedčiť, čo znamená snaha a bojovnosť,“ tešil sa Ľ. Kočík, s krátkym odkazom do budúcich dní, týždňov... „Verím, že sme ešte nepovedali posledné slovo.“    

Hrajúci tréner Janova Pavol Matta si chválil prvý polčas, „kedy nám všetko fungovalo na sto percent. Domácich sme k ničomu nepustili.“ No vzhľadom na taký obraz hry bol vraj jeden jediný gól veľmi málo. V šatni si preto povedali, čo treba robiť inak, navzájom sa vyhecovali. „Každému bolo všetko jasné. Na začiatku druhého dejstva sme súpera opäť zatlačili, no prišla jediná chybička v zápase a bolo vyrovnané. Aby toho nebolo málo, po chvíli ďalšia lopta v našej sieti. Toto nás zlomilo, na herný prejav z prvého polčasu sa to už ani zďaleka nepodobalo. A, žiaľ, predviedol sa aj rozhodca. Nevidel neprehliadnuteľnú ruku v šestnástke, toleroval domáce zdržiavanie hry, nenastavil toľko minút, koľko bolo objektívne treba. Nič s tým už ale nenarobíme, musíme sa sami dať dokopy a ísť ďalej. Futbal je hra nervov, šťastia a hernej pripravenosti,“ dodal P. Matta.

Ján MIROĽA

 

Pridať komentár


Bezpečnostný kód
Obnoviť